Президентът Румен е подписал днес указа за назначаването на Галина

...
Президентът Румен е подписал днес указа за назначаването на Галина
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Радев подписал указа за назначаването на Галина Захарова за шеф на ВКС - наруши ли пак Конституцията държавният глава

Президентът Румен е подписал през днешния ден указа за назначението на Галина за началник на Върховен касационен съд, научи извънредно организация ПИК. Държавният глава е решил, че няма потребност да връща решението за избирането й макар чутовния гаф с гласуването, за който ПИК осведоми преди всички.

свързани новини167099на 15.01.2022377631на 16.01.2022
Според редица адвокати това е жестоко нарушаване на процедурата за избор на новия началник на Върховен касационен съд. няма какво да подпише, защото поради пропусната точка 2 при гласуването, де факто няма нов избор на ръководител на Върховния касационен съд.
свързани новини201488на 16.01.2022
През уикенда пред ПИК конституционалисти показаха мнение, че в случай че подпише указа, без да е гласувана същинската точка, това ще е нарушение на Конституцията. Това явно през днешния ден се е случило с подписването на указа, с което президентът се забърква в нов скандал за погазването на най-висшия закон в страната.

Отделно от това пораждат и доста въпроси за двойния критерий на президента. При избора на Иван Гешев за основен прокурор президентът върна решението с предлог, че той е единствен претендент за поста. Сега обаче, когато също е единствен претендент, Румен подписва указа още в първия вероятен ден, с цел да може на следващия ден изборът на нов началник на Върховен касационен съд да бъде обнародван в държавен вестник.
свързани новини69531преди 16 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР