Президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017)

...
Президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017)
Коментари Харесай

Плевнелиев откровен пред Лора Крумова: Отидох в Германия със скъсани дънки и счупена Лада, но после

Президентът Росен Плевнелиев (22 януари 2012 – 22 януари 2017) е живял в Германия повече от осем години и приема страната като втора татковина. Пред NOVA той разяснява изборите за парламент, които се организират в страната, написа " 24 часа ".

„ Историческият мандат за Ангела Меркел занапред следва. Няма подозрение, че тя ще бъде избрана отново. По-важното е не дали, а с кого ще би трябвало да ръководи. Има три разновидността и всеки един от тях е значим и за бъдещето на Европейски Съюз и България ”, разяснява в Плевнелиев.

„ Отидох в Германия със скъсани дънки и счупена Лада. Няколко години по-късно имах офиси в три немски града и стотици служащи. Германия ми подаде ръка като никой различен. Отидох там, без да знам по какъв начин се прави бизнес и без да бъда предприемач. Видях по какъв начин работят институциите и какво значи взаимност, правдивост и правила ”, описа Плевнелиев.

Той разяснява визитата на Румен Радев в Съединени американски щати, както и външната политика на Америка и връзките със Северна Корея. Плевнелиев се разграничи от казаното от Радев във връзка с речта на Тръмп, а точно, че с нея той е посочил, че това да имаш мощна войска и военна мощност е значима причина, с цел да можеш да правиш ефикасна дипломация.

„ Изключително обезпокоен съм от речта на Доналд Тръмп. За първи път в историята на Организация на обединените нации от трибуната американски президент намерено заплашва други страни. За мен оръжията и потреблението на военни технологии е тъкмо противоположното на дипломацията. Когато използваш оръжия, това значи, че нямаш причини. Притеснителна неточност на Румен Радев в Ню Йорк е и тази, че той не посети приема на Европейски Съюз в Организация на обединените нации. Смятам, че за жалост президентът няма да може да има по този начин нужната за България мощна позиция в Европейски Съюз ”, съобщи Плевнелиев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР