Президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) призова настоящия държавен глава

...
Президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) призова настоящия държавен глава
Коментари Харесай

Плевнелиев призова Румен Радев да върне избора на нов главен прокурор

Президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) прикани сегашния държавен глава Румен Радев да се възползва от конституционното си право и да върне избора на нов основен прокурор, заяви " Дневник ".

Повод за настояването му е неналичието на конкуренция за поста, защото Иван Гешев е единственият претендент. Изслушването и гласуването на Иван Гешев за поста основен прокурор ще е на 24 октомври В ефира на Българска национална телевизия Плевнелиев съобщи, че при встъпването си в служба като президент е апелирал за позицията да се борят най-малко трима души. Освен това е настоял претендентите да бъдат изслушани пред медии, с цел да могат всички хора да схванат какви са концепциите им за работа. " Апелирам към президента да се възползва от конституционното си право и да отсрочи избора на нов основен прокурор ", сподели Плевнелиев. Мандатът на сегашния основен прокурор Сотир Цацаров изтича в края на годината, а на 24 октомври следва да бъде определен приемникът му, като съвсем несъмнено това ще бъде заместникът му Иван Гешев. Президентът издава указа за назначение на основен прокурор и в случай че реши да върне избора на Висшия правосъден съвет за прегласуване, това може да докара до връщане на процедурата през цялото време. За следващ път Плевнелиев разяснява и обстановката към новия цех на " Фолксваген ", за който се борят България и Турция.

По думите му оборотът на сходна фабрика е към 6 милиарда, само че не посочи в каква валута. През последните седмици той няколко пъти разгласи, че изборът на Турция за сътрудник ще " изпрати неприятен сигнал " до другите страни в Европейския съюз. Плевнелиев отговори и на апела на премиера Бойко Борисов да спре да оказва напън за избора на компанията. " Немските медии застанаха зад България. Колко постоянно се случва това? Големите стратегически планове ще ни пропущат, тъй като нямаме упоритостта да ги притеглим. Битката е за благосъстоянието и благоденствието на народа ", сподели още Росен Плевнелиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР