Президентът Реджеп Тайип Ердоган пристигна в понеделник в Москва за

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган пристигна в понеделник в Москва за
Коментари Харесай

Ердоган иска стокообмен с Русия от 100 млрд. долара

Президентът Реджеп Тайип Ердоган дойде в понеделник в Москва за третата си среща тази година с съветския си сътрудник Владимир Путин за церемонията по откриването на междукултурната година сред Турция и Русия.
Путин означи, че двустранните връзки ще бъдат разисквани с представители на гражданската общественост, както и че ще има срещи с деловата общественост, съобщи БГНЕС.
„ Наблюдаваме и означаваме положително равнище на развиване на връзките ни, комерсиалният оборот е повишен с 15%, общият размер на търговията е достигнал 25 милиарда $ “, сподели Путин.
Ердоган се съгласи с съветския си сътрудник, заявявайки, че те се стремят към по-нататъшно увеличение до към 100 милиарда $.
" Извършваме огромни планове, в това число Аккую, атомна електроцентрала, която би трябвало да влезе в приложимост до 2023 година в сходство с желанията на турската страна, и „ Турски поток “ офшорната част от който беше неотдавна приключена ", сподели Путин.
Той продължи, отбелязвайки, че двете страни имат доста съдействие в интернационалните връзки, сред външните министерства и министерствата на защитата, както и в региона на въоръжаването.
Ердоган означи, че двете страни не престават да си сътрудничат против опасността от тероризъм, изключително в Сирия.
В изявление на конференция преди отпътуването му от Истанбул за Москва, Ердоган сподели: " Нашето съдействие с Русия продължава да се усилва и да се ускорява (с всеки ден). "
В делегацията на Ердоган са външният министър Мевлют Чавушоглу министърът на защитата Хулуси Акар, министърът на търговията, Рухсар Пекджан, министърът на енергетиката Фатих Дьонмез и министърът на финансите Берат Албайрак.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР