Президентът Реджеп Тайип Ердоган може да спечели Нобелова награда за

...
Президентът Реджеп Тайип Ердоган може да спечели Нобелова награда за
Коментари Харесай

Холандски вестник иска Нобелова награда за мир за Ердоган

Президентът Реджеп Тайип Ердоган може да завоюва Нобелова премия за мир за напъните си да реализира решение на фона на съветската интервенция в Украйна, сподели журналистката Саския ван Вестхринен в публикация, оповестена в холандския вестник Algemeen Dagblad във вторник.

В неповторима позиция заради другарските си връзки както с Русия, по този начин и с Украйна, Турция завоюва необятно публикувани похвали за напъните си за преустановяване на войната и Ердоган неотдавна се срещна с украинската и съветската делегации преди срещата им в Истанбул, която двете страни оцениха като „ градивна “.

Журналистът включи забележки на Ердоган по време на срещата си с украинската и съветската делегации преди диалозите им в Истанбул, цитирайки думите на президента:

„ Целият свят чака положителните вести. Ние сме подготвени да ви помогнем.”

„ Ако всичко се получи, Ердоган може съвсем да завоюва Нобелова премия за мир със сегашната си позиция “, означи ван Вестринен, наблягайки, че холандският министър председател Марк Рюте и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са „ надалеч от това “.

" И почтено казано, това е нещо, за което би трябвало да се мисли. "

Преговорите в Истанбул станаха заглавия по целия свят, служейки като проблясък на вяра след седмици на спор.

Преговарящ, който приказва след срещата с съветската делегация в Истанбул във вторник, също сподели, че Украйна желае да види осем страни, в това число Турция, като държави-гаранти.

Украйна предложи да одобри безпристрастен статут в подмяна на гаранции за сигурност на последния кръг от договаряния с Русия, което значи, че няма да се причисли към военни съюзи или да бъде хазаин на военни бази.

Предложенията ще включват също 15-годишен интервал на съвещания по отношение на статута на анексирания Крим и могат да влязат в действие единствено при положение на цялостно преустановяване на огъня, споделиха договарящите пред кореспонденти в Истанбул.

Неутралният статут ще включва неналичието на задгранични военни бази в Украйна, сподели договарящият.

Междувременно висшият съветски договарящ Владимир Медински сподели, че договарянията с Украйна в Истанбул са били градивни.

„ Ще предадем предложенията на Украйна на президента Путин “, сподели Медински.

Руското министерство на защитата съобщи, че интервенциите към Киев и Чернигов ще бъдат прекратени за разговор след срещата.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР