Президентът Реджеп Ердоган обяви в петък, че Турция е открила

...
Президентът Реджеп Ердоган обяви в петък, че Турция е открила
Коментари Харесай

Ердоган обяви: Турция направи най-голямото откритие на газ в своята история, в Черно море

Президентът Реджеп Ердоган разгласи в петък, че Турция е разкрила най-голямото по рода си находище на природен газ в Черно море, притежаващо 320 милиарда кубически метра и могат да бъдат открити още , до момента в който страната работи за обезпечаването му до 2023 година, оповестява " Ройтерс ".

Ако газът може да бъде извлечен с комерсиална цел, откритието може да помогне на Анкара да понижи актуалната си взаимозависимост от вноса - от страни като Русия, Иран и Азербайджан - за забележителна част от енергийните си потребности.

" Турция осъществя най-голямото изобретение на природен газ в своята история, в Черно море ", сподели Ердоган и добави, че Турция има за цел да стане чист експортьор на сила .
 Черно море крие метан, еднакъв на над 400 години Брутният вътрешен продукт на България
Черно море крие метан, еднакъв на над 400 години Брутният вътрешен продукт на България

Остава да се откри метод за рандеман и отбрана от непознати и родни ползи и спънки

Сондажният транспортен съд " Фатих " стартира работа в края на предишния месец в зона Туна-1 , на към 100 морски благи северно от турското крайбрежие в западното Черноморие. Всички проби и инженерни действия са приключени , сподели Ердоган.

" Този запас в действителност е част от доста по-голям източник. Бог желае, ще има доста повече . Като страна, която от години зависи за газ извън, в този момент гледаме към бъдещето с повече сигурност . Няма да спрем, до момента в който не станем чист експортьор на сила . "

Всяко понижение на сметката за импорт на сила в Турция , която през предходната година възлиза на 41 милиарда $ , ще усили държавните финанси и ще спомогне за облекчение на хроничния недостиг по настоящата сметка, поради което лирата записва ниски равнища по отношение на $.
 Турция май разкрила големи находища на газ в Черно море
Турция май разкрила големи находища на газ в Черно море

Едно от находищата е до границата с България

TRYTOM = 3 се ускори, откакто Ердоган за първи път сподели на ръководителите на енергетиката в сряда, че има " положителни вести ", които би трябвало да разгласи.

Длъжностни лица и анализатори предизвестиха, че може да отнеме до десетилетие за каквато и да е газ от Черно море да бъде налична и ще са нужни милиарди долари вложения за създаване на инфраструктура за произвеждане и доставка.

Турция е изследва за въглеводороди в Черно море и в Средиземно море - където изследванията в противоречиви води провокираха митинги от Гърция и Кипър .

Ердоган съобщи, че Турция ще форсира интервенциите в Средиземно море .
 Ердоган: Никаква колониална мощ или опасност не може да спре страната
Ердоган: Никаква колониална мощ или опасност не може да спре страната

Турция е решена до край да търси правата си в източното Средиземноморие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР