Президентът Раджеп Тайип Ердоган каза, че Турция трябва да превърне

...
Президентът Раджеп Тайип Ердоган каза, че Турция трябва да превърне
Коментари Харесай

Ердоган вижда предимство в проблемите на американския сенатор Менендес


Президентът Раджеп Тайип Ердоган сподели, че Турция би трябвало да трансформира правните проблеми на американския сенатор Боб Менендес, дълготраен критик на неговото държавно управление, във опция за закупуването на желаните от нея американски изтребители F-16 , оповестиха турски медии, представени от " Ройтерс ",

" Да бъдеш отвън фрагмента на Менендес е преимущество " , сподели Ердоган пред кореспонденти на борда на полет, откакто авторитетният американски сенатор беше упрекнат във взимане на подкупи от трима предприемачи от Ню Джърси.

Менендес, демократ, който краткотрайно се отдръпна като ръководител на комисията по външни връзки на Сената, от дълго време се и подлага на критика работата на Ердоган във връзка с човешките права.

Той беше заречен да остане в Конгреса, отричайки непозволени дейности.

" Има изгода от превръщането на тази обстановка във опция " , сподели Ердоган. " Не единствено във връзка с F-16, само че и по всички други въпроси Менендес и тези с сходно мислене правят обструктивни дейности против нас. "

Ердоган повдигна въпроса за идната на Турция на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО и сподели, че Белият дом също би трябвало да извърши обещанието си за F-16.

" Очакваме явен отговор от Съединени американски щати по този въпрос в този момент. Надяваме се да получим позитивния резултат без повече закъснение ", сподели той.

Членката на НАТО Турция изиска през октомври 2021 г .  и 79 комплекта за рационализация за своите съществуващи бойни самолети. Администрацията на президента Джо Байдън поддържа продажбата на стойност 20 милиарда $.

Администрацията на Байдън  на Турция с утвърждението от Анкара на кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, сподели още Ердоган.

Турция ще ратифицира кандидатурата на Стокхолм, в случай че администрацията съблюдава обещанието си за продажбата на F-16, добави той.
 Азербайджан и Турция разискват сухопътен кулоар през Армения
Азербайджан и Турция разискват сухопътен кулоар през Армения

Ердоган и Алиев би трябвало да инспектират новомодернизирано военно оборудване в Нахичеван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР