Президентът Радев прие поканата за среща с Реджеп Ердоган Президентът

...
Президентът Радев прие поканата за среща с Реджеп Ердоган Президентът
Коментари Харесай

Президентът Радев прие поканата за среща с Реджеп Ердоган

Президентът Радев одобри поканата за среща с Реджеп Ердоган Президентът Румен Радев се съгласи да се види с сътрудника си Реджеп Ердоган , само че предлага това да се случи по време на Срещата на Ввърха на НАТО през юли в Брюксел . Поканата към Радев пристигна от турския президент дружно с поздравленията във връзка 3 март.
 
Наскоро президентът Румен Радев съобщи, че няма желание да участва на срещата сред европейските водачи и турския му сътрудник Реджеп Ердоган във Варна.
 

" Аз в никакъв случай не се налагам там, където не съм канен . Но е доста значимо ролята на България в тази среща да не се свежда до домакина, който разнася шербет. А България, и аз това го чакам от премиера, да сложи към Ердоган тези въпроси, на които от дълго време чакаме отговор - за гаранция за невмешателство на Турция в нашите вътрешни работи, в нашия избирателен развой, за невмешателство в духовния живот на нашите български мюсюлмани, за обезщетенията на тракийските бежанци ", разяснява тогава президентът.
 
В прессъобщението на Радев се споделя, че е склонен да се види с Ердоган, само че предлага това да се случи в Брюксел по време на идната през юли среща на върха на НАТО. Според нашия държавен глава там ще могат да бъдат разисквани опциите за съдействие сред двете страни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР