Президентът Радев посочи, че важен въпрос е бюджетът за тази

...
Президентът Радев посочи, че важен въпрос е бюджетът за тази
Коментари Харесай

Радев не каза дали ще връчи първия мандат тази седмица frognews.bg

Президентът Радев уточни, че значим въпрос е бюджетът за тази година. Такъв ще внесат от служебното държавно управление. Миналата седмица бяха оповестени и параметрите му. По думите на президента разглеждането на бюджета ще е “тест ” за обединенията и тяхното държавническо отношение.

 

“За да можем да приемем най-важните закони и решения, Народното събрание има потребност от време. Силно се надявам, че този парламент ще сложи преди всичко ползите на хората. Въпросът за първия мандат е значим, само че доста по-важно е държавническото отношение на партиите. Много е значимо накъде ще тръгнат тези дни, съобщи Радев и прикани за диалогичност и зрялост.

 

“Виждате, че политическата обстановка е комплицирана и изисква деликатен метод, диалогичност и разсъдък от всички партии. Народно събрание не може да си разреши лукса да не приема сериозно значими закони, даже да няма държавно управление. Затова свиках консултациите незабавно - с цел да стане ясна тяхната подготвеност да поемат отговорност за сформиране на държавно управление, за приемане на бюджета и предпочитаните закони в страната. Най-вече - да имаме изясненост за нужната времева рамка за тези процеси ”, уточни Радев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР