Президентът Радев не спря предоставянето на оръжия за Украйна и

...
Президентът Радев не спря предоставянето на оръжия за Украйна и
Коментари Харесай

БСП скочи на Радев: Вие предадохте левите хора

" Президентът Радев не спря даването на оръжия за Украйна и разгласява с декрет закона. Господин президент, предадохте левите хора. " Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в Народното събрание.

Тя напомни изказване на президента от март месец, а по-късно повторено от него неведнъж, в което декларира: " Който вземе решение за даване на въоръжение на Украйна и по този метод въвлече България във войната, би трябвало да може да се изправи пред обществото и да изясни какъв е рискът. Защото цената постоянно се заплаща от жителите. "

" Обръщаме се към президента Радев, дължите пояснение на общество по Вашите думи, казани нагоре. Защо поехте риска да въвлечете България във войната? Предадохте социалистите, които са за мир и които в две акции Ви издигат и поставят всички старания да бъдете определени – Вие за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент ", сподели Нинова.

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия до дъно ще се бори срещу даването на оръжия на Украйна, тъй като това въвлича България във войната.

" В тази връзка, ще сезираме Конституционния съд. На 21 декември отправихме писмо-покана до " Възраждане " да се причислят, тъй като нашите подписи не стигат. Ако това не се случи, още през днешния ден ще сезираме омбудсмана, която също има право да желае от Конституционния съд изговаряне за противоконституционност на този закон. Ще използваме всички вероятни случаи и способи по закон - всичко по силите си ще създадем, с цел да спрем този контракт, който всъщност съставлява взимане на страна във войната и замесване на България в нея ", безапелационен бе водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР