Президентът Радев не е в настроение, не знам доколко тезите

...
Президентът Радев не е в настроение, не знам доколко тезите
Коментари Харесай

Явор Божанков: Имам чувството, че изявленията на Радев и Костадинов ги пишат в Русия

Президентът Радев не е в въодушевление, не знам до каква степен тезите са негови, тъй като Костадинов приказва същото. Имам възприятието, че тези изказвания ги пишат на територията на Руската федерация. Президентът Зеленски го сподели тъкмо – нашият интерес е войната да спре до Украйна. Така националният представител от обединението " – Демократична България " (ПП-ДБ) Явор Божанков разяснява срещата сред държавните глави на България и Украйна на „ Дондуков “ 2 предходната седмица.

Божанков не спести рецензиите си по адрес на българския президент, акцентирайки, че Радев се стреми да завземе цялата власт в страната – и локална, и изпълнителна.

Радев поставя всички старания това държавно управление да падне, както полагаше старания да няма постоянно държавно управление, означи депутатът от ПП-ДБ.

Относно правосъдната промяна Явор Божанков счита, че държавното управление и Народното събрание са постигнали забележителен прогрес, поради скорошното изказване на Европейската комисия, че мониторинга над България може да падне.

Божанков изрази мнение, че избор на нов състав на Висш съдебен съвет не би трябвало да бъде назначаван, преди да бъдат направени конституционни промени.

Най-правилния и кардинален метод е нов Висшен правосъден съвет. Според мен в границите на няколко месеца можем да имаме план за промени в Конституцията на равнище Висш съдебен съвет, сподели той в ефира на bTV.

Що се касае до референдума на Възраждане за опазване на българския лев, Божанков изясни, че такова допитване партията на Костадинов е трябвало да направи преди България да подпише контракта за участие в еврозоната и приемането й през 2020 година в така наречен чакалня.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР