Президентът Радев има два режима на работа - единият е,

...
Президентът Радев има два режима на работа - единият е,
Коментари Харесай

Божанков: Парламентът да преразгледа назначенията на президента в регулаторите

" Президентът Радев има два режима на работа - единият е, когато има длъжностен кабинет, тогава той е благополучен. Другият е, когато няма длъжностен кабинет, тогава страната ще банкрутира и всички ще умрем ", заключи някогашният соцдепутат в ефира на

Той отхвърли обвиняванията към настоящето държавно управление и съобщи, че служебните министри на президента се държали като мародери.

По думите му президентът извежда три тези - че някой протяга ръка на властта, че ръководещите са безродници и че архитектът на кабинета е Алексей Петров. Божанков обори и трите. " Трябва да му напомним, че това е постоянен кабинет ", сподели депутатът от ПП-ДБ.

" И когато приказва, че той използва властта за нечисти стопански цели, служебният кабинет по-скоро се държа като мародери - безотговорно ", сподели той във връзка договорите за енергоносителите. " Следващата теза - безродници - безродник може да е човек, който остави нашата войска без съвременно въоръжение и заема съветската позиция ", упрекна Божанков.

" Третата теза - за архитекта на държавното управление - тук е доста елементарно е да му върнем топката и да попитаме той къде прави лицевите опори - в карате клубовете, чийто ръководител беше Алексей Петров, само че би било дребно заяждане ", добави още Божанков. И напомни, че Румен Радев е разкрил по този начин акцията за втория си мандат. " Нали по този начин си откри акцията ", добави националният представител.

" На Радев отговор би трябвало да му се даде институционален - импийчмънт е опция, това е мое персонално мнение, само че най-много Народно събрание да преразгледа неговите пълномощия, правата му, квоти в разнообразни регулатори ", прикани депутатът.

Според Божанков Народното събрание би трябвало по целенасоченост да преразгледа всички тези режими, изключително в случай че има подозрения за съветски зависимости при назначените от президента хора от неговата квота.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР