Президентът Радев е потърсил сигурност за себе си при назначенията

...
Президентът Радев е потърсил сигурност за себе си при назначенията
Коментари Харесай

Буруджиева: Президентът потърси сигурност за себе си

Президентът Радев е потърсил сигурност за себе си при назначенията в служебния кабинет. Това мнение изрази политологът доцент Татяна Буруджиева в предаването „ Офанзива” по NOVA News. Според нея промяната на шефовете на Национална агенция за приходите и митниците е доста основна, тъй като е значимо по какъв начин ще вървят приходите и дали този развой ще може да бъде следен от това държавно управление.

„ Имам възприятието, че президентът потърси сигурност за себе си, откакто при предходните два промотираше разнообразни политически фигури. Сега е заложил – в огромната си част – на хора, които са били в служебни кабинети. Второ – в този длъжностен кабинет участват на основни места съветници на президента, които са част от неговата администрация. Това са хора, които сякаш нямат проблем да се върнат назад в „ личната си кожа”, най-малко като се гледат техните биографии,. Не виждам хора, които биха търсили посредством служебния кабинет някакво развитие”. Това съобщи доцент Буруджиева в отговор на въпрос по какъв начин би определила служебния кабинет на президента Румен Радев.

„ Румен Радев към този момент стартира да понася вреди по репутацията си. Заради думите му, че тези хора, които слязоха от власт са „ най-хубавото нещо за бъдещето на България”. Няма значение, че в този момент ги подлага на критика. Това ще му бъде припомняно. Той беше индивидът, който трябваше да бъде деен в този ход. Когато един политик прави неточност – би трябвало да си я признае. Иначе му се размахва до края на политическата му кариера”.

По думите ѝ може да се каже, че едно от обвиняванията към президента, че се пробва да повлияе върху политическите процеси, в този момент не съществува. „ В същото време беше ясно, че този длъжностен кабинет ще направи много разнообразни назначения. Като се стартира от регионалните шефове. Нямаше обаче доста огромна логичност за промяната на регионалните шефове, които бяха назначени от предходните служебни правителства”.

Според Буруджиева обаче промяната на шефовете на Национална агенция за приходите и митниците е доста основна. „ Според мен промяната им е оценка за секторите и методите, по който се развиваха политиките на предходното ръководство в тези два бранша. Така изрично се демонстрира, че президентът няма доверие в ръководителите на тези два бранша – по този начин, както са работили преди този момент. Става дума и за два основни бранша във връзка с работата на самото служебно държавно управление. Важно е по какъв начин ще вървят приходите и дали този развой ще може да бъде следен от служебното правителство”.

Тя разяснява и сваленото доверие от страна на Българска социалистическа партия към членовете на партията, които бяха назначени за служебни министри. „ По-голям удар към Българска социалистическа партия, съгласно мен е, назначението на Никола Стоянов, който Нинова уволни от ВМЗ. Защото информацията, която той към този момент дава като информация – непосредствено нападна облика на самия водач на Българска социалистическа партия. Чудя се каква е задачата за назначението му, тъй като Нинова няма проблем с управлението на партията си”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР