Президентът Радев е поканил турския си колега Реджеп Ердоган на

...
Президентът Радев е поканил турския си колега Реджеп Ердоган на
Коментари Харесай

Румен Радев след разговор с Ердоган: Трябва да има устойчиво правителство

Президентът Радев е поканил турския си сътрудник Реджеп Ердоган на аудиенция в България. Това стана по време на дипломатическия конгрес в Анталия, на който държавният ни глава участва.

„ Имахме доста ползотворни срещи, също и с премиера на Унгария. Поканих Ердоган да посети България, само че това зависи и от това дали ще имаме стабилно държавно управление. Той одобри поканата ми. Но отново, значимо е да имаме стабилно държавно управление “, съобщи Румен Радев.

Той разгласи, че желае да види повече от министъра на защитата Тодор Тагарев. „ Искам да видя министър, който работи за сигурността на България “, сподели той.

„ Някой от водачите виждаме, че желаят от министър Тагарев да освободи поста, тъй като той не прави задоволително за Украйна. За мен това е някак си висша форма на нихилизъм “, съобщи още президентът.

Радев бе безапелационен, че на 6-ти март би трябвало да има оставка на държавното управление, а той ще отвори Конституцията и ще ги почне „ по домовата книга “. 

Държавният глава изясни, че има алтернатива, в случай че не харесва състава на държавното управление да не подпише указа, само че това ще докара до една конституционна и парламентарна рецесия, от която никой няма потребност.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР