Президентът Путин взе решение да се включи в срещата на

...
Президентът Путин взе решение да се включи в срещата на
Коментари Харесай

Путин се отказа да пътува за срещата на БРИКС в Йоханесбург


" Президентът Путин взе решение да се включи в срещата на БРИКС във формата на видеоконферентна връзка. Това ще бъде едно пълноценно присъединяване ", съобщи прессекретарят на съветския държавен глава.

Песков удостовери, че на място на срещата в Йоханесбург (РЮА) Русия ще бъде представлявана от външния си министър Сергей Лавров. 

През последните три години срещите на БРИКС бяха виртуални и тази трябваше да бъде първата, която не е онлайн. От РЮА даваха сигнали, че Путин ще участва персонално и даже Рамафоса попита Международния углавен съд, дали може да не арестува съветския президент, тъй като сходен арест би означавал война сред Русия и РЮА.

Песков опроверга изказванията, че Русия е дала на южноафриканския президент Сирил Рамапоса да разбере, че възможен арест на съветския президент Владимир Путин по заповед на Международния углавен съд (МНС) на срещата на върха на БРИКС ще бъде равноценен на оповестяване на война.

" Не, за това не е ставало въпрос. Никой на никого нищо не е давал да разбере. В този свят безусловно на всички е ясно какво значи опит за посягане против съветския държавен глава. Ето за какво нищо тук на никого не е нужно да се изяснява ", сподели Песков.

В групата на страните с въздействие върху международната стопанска система БРИКС влизат Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка (абревиатурата е от първите букви на латиница на всяка страна - бел. ред.). Срещата на върха в Йоханесбург е планувана за 22-24 август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР