Президентът проявява мъдрост, търпение, за да може да свикнем, че

...
Президентът проявява мъдрост, търпение, за да може да свикнем, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще направим правителство, имаме добра коалиция в парламента

Президентът демонстрира мъдрост, самообладание, с цел да може да свикнем, че ние сме спечелили, а другите са изгубили изборите, сподели той

Ние може да създадем държавно управление с първия мандат. То няма да е стабилно. Няма да провокира спокойствието, което желаем. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„ Няма да ни показа еднопосочно пред обществото напрежението ще продължи да пораства. Затова би трябвало да се благодари на президента Румен Радев, че демонстрира мъдрост, самообладание, с цел да може да свикнем, че ние сме спечелили, а другите са изгубили изборите, че единственото положително в зимата и войната е постоянно държавно управление... Не толкоз кабинета, колкото работещият парламент “, добави той.

На въпроса за какво е толкоз уверен, че ще има държавно управление, откакто първата политическа мощ има единствено 67 депутати, той отговори, че това го желае народът и го диктува здравият разсъдък. Всичко останало е злополука, акцентира някогашният министър председател. 

„ Затова, с цел да няма его и ядосани по трасето, изобщо не би трябвало да се приказва за първият, вторият или който и да е мандат. Ние към този момент имаме доста добра коалиция в Народното събрание. Има един факт – гласуванията в Народното събрание. Там резултатите от изборите и от гласуванията в пленарната зала за идентични “, добави той.

„ Българите са за двата съюза – Европейски Съюз и НАТО. Това се оформи още по тематиката Северна Македония. Решението за военна помощ за Украйна се одобри с голямо болшинство в Народното събрание – 175 „ за “. 162-ма поддържаха концепцията за ескадрилата Ф-16. Стабилно е болшинството от четири партии “, твърди водачът на ГЕРБ. 

„ Аз не желая да ни поддържат за първия мандат. Тогава и ние няма да ги подкрепим, само че в случай че проведем диалозите и продължи да работи по този начин Народното събрание, по какъв начин ще обясниме за какво го скапваме “, попита той.

След като водещият посочи, че въпреки това има и така наречен „ хартиена коалиция “, в която ГЕРБ – Съюз на демократичните сили са дружно с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, Борисов отсече „ това е груба клевета, тъй като машините остават в цялостния им размер “. 

„ Всеки български жител, който желае да гласоподава на машините на венецуелския Мадуро, има право да го направи. Може да се окаже, че 99,9% си упражняват правото на глас по този начин “, добави той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР