Президентът призова да не се политизират причините за енергийната криза,

...
Президентът призова да не се политизират причините за енергийната криза,
Коментари Харесай

Румен Радев: Да не политизираме енергийната криза

Президентът прикани да не се политизират аргументите за енергийната рецесия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Европа се вихри невиждана, невиждана досега енергийна рецесия, тя не подминава и България. Причините са доста, те са най-много световни и от вътрешен темперамент, сподели президентът на инициираната от него кръгла маса за ограничения за решение на казуса с и подготовката на позиция на България пред Европейски Съюз по въпроса.
 Правителството, бизнесът и синдикатите се събират поради цените на тока и природния газ Правителството, бизнесът и синдикатите се събират поради цените на тока и природния газ
Днес президентът Румен Радев ще бъде хазаин на кръгла маса в резиденция „ Бояна ” на тематика „ Мерки за решение на пробле...

В полемиката в резиденция " Бояна " вземат участие служебният министър председател Стефан Янев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на енергетиката, на стопанската система, на труда и обществената политика -, и, ръководителят на КЕВР, ръководители на енергийни сдружения, представители на синдикатите и на бизнеса, кметове на общини.

Призовавайки да не се политизират аргументите за енергийната рецесия, Радев уточни, че се употребява рецесията по един най-нелеп метод от тези, при чието ръководство, в продължение на повече от десетилетие, се натрупаха големи проблеми и отговорности в бранша, които не вкараха нито една базова мощ, нито една нова технология, които ни оставиха без енергийна тактика в интервал, в които цяла Европа приспособява своята стопанска система към Зелената договорка.

Важно е какви национални решения ще се вземат по този начин, че да се омекоти удара от тази рецесия. Това съобщи президентът Румен Радев, който е хазаин на кръгла маса за високите цени на електрическата енергия и природния газ.

Кризата е действителна и изисква антикризисни ограничения, рискът е огромен и за българските жители, добави Радев. Кризата с цената на тока удря върху цената на всичко останало, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР