Президентът призова да не се политизират причините за енергийната криза, ...

Президентът призова да не се политизират причините за енергийната криза,

Румен Радев: Да не политизираме енергийната криза

Президентът прикани да не се политизират аргументите за енергийната рецесия, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Европа се вихри невиждана, невиждана досега енергийна рецесия, тя не подминава и България. Причините са доста, те са най-към този момент световни и от вътрешен темперамент, сподели президентът на инициираната от него кръгла маса за ограничения за решение на казуса с и подготовката на позиция на България пред Европейски съюз по казуса.
 Правителството, бизнесът и синдикатите се събират поради стойностите на катарама и естествения газ Правителството, бизнесът и синдикатите се събират поради стойностите на катарама и естествения газ
Днес държавният глава Румен Радев ще бъде хазаин на кръгла маса в резиденция „ Бояна ” на тематика „ Мерки за решение на пробле...

В полемиката в резиденция " Бояна " вземат участие служебният министър председател Стефан Янев, вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на енергетиката, на стопанската система, на труда и обществената политика-, и, ръководителят на КЕВР, ръководители на енергийни сдружения, пълномощници на синдикатите и на бизнеса, кметове на общини.

Призовавайки да не се политизират аргументите за енергийната рецесия, Радев уточни, че се употребява рецесията по един най-безразсъден метод от тези, при чието ръководство, в протежение на повече от десетилетие, се натрупаха големи казуси и отговорности в бранша, които не въведоха нито една базова мощ, нито една нова технология, които ни оставиха без енергийна тактика в срок, в които цяла Европа адаптира своята стопанска система към Зелената договорка.

Важно е какви национални решавания ще се вземат по този начин, че да се омекоти удара от тази рецесия. Това съобщи държавният глава Румен Радев, който е хазаин на кръгла маса за високите цени на електрическата енергия и естествения газ.

Кризата е действителена и изисква антикризисни ограничения, рискът е огромен и за българските жители, добави Радев. Кризата с стойността на катарама удря върху стойността на всичко останало, добави той.

Източник: actualno.com