Президентът посочва, че освен трите основни проекта за модернизация, е

...
Президентът посочва, че освен трите основни проекта за модернизация, е
Коментари Харесай

Радев поиска повече прозрачност в процедурите по доставка на отбранителна техника

Президентът показва, че с изключение на трите съществени плана за рационализация, е нужно и обезпечаване на системите за противовъздушна защита, за наблюдаване и обработка на информацията, само че това върви с апел за бистрота. Която би трябвало да е във фокуса на работата министерството, дружно с мотивацията на военните, споделя президентът.

Румен Радев чака Министерският съвет да одобри Инвестиционния проект до 2032 година.

Заради дълготрайната политическа ангажираност е значимо е планът да бъде показан и разискван и в парламентарните комисии по защита и по бюджет и финанси, споделя още президентът. И добавя, че „ са налице условия за осъществяване на заложените параметри в „ Националния проект за повишение на разноските за защита на 2% от брутния вътрешен артикул “ без това да визира други сфери.

Според Румен Радев е значимо 20% от разноските да отиват за модерно въоръжение и техника. България може да се възползва и от стратегиите на Европейски Съюз и НАТО за придобиване на отбранителни качества.

Президентът напомня, че няма по какъв начин страната ни да укрепи сигурността си и своя принос към общата защита без придобиването на модерни национални отбранителни качества.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР