Президентът подписа указа за освобождаването на ГешевДържавният глава Румен Радев

...
Президентът подписа указа за освобождаването на ГешевДържавният глава Румен Радев
Коментари Харесай

Вечерни новини: Радев подписа указа за уволнението на Гешев; Депутатите удължиха бюджета

Президентът подписа указа за освобождението на Гешев
Държавният глава Румен Радев освобождава от служба основния прокурор Иван Гешев. Това става с подписан декрет на съображение член 129, ал.3, т.5 от Конституцията, оповестяват от пресцентъра на президентската институция. 
Депутатите дефинитивно утвърдиха новото удължение на бюджета
Депутатите дефинитивно утвърдиха новото удължение на Бюджет 2022 до края на месец юли. Дотогава би трябвало да бъде признат новият бюджет на България – седем месеца след началото на годината. Заявка за това неведнъж бе дадена от финансовия министър Асен Василев, който в понеделник ще показа своя бюджет пред част от депутатите.
ЕЦБ още веднъж увеличи лихвите – до 22-годишен връх
Европейската централна банка (ЕЦБ) прокара ново нарастване на лихвените проценти, което ги изстреля до 22-годишен връх. Решението от четвъртък усилва лихвения %, който ЕЦБ заплаща върху банковите депозити – примерът за разноските по заеми в еврозоната – от 3.25% на 3.5%. Централната банка оставя отворена вратата за още нараствания в идващите месеци, макар че стопанската система на еврозоната отслабва.
Westinghouse подписа с АЕЦ „ Козлодуй “ за изследване на нов реактор
Американската компания Westinghouse и „ АЕЦ Козлодуй-Нови мощности “ публично подписаха контракта за изследване построяването на нов реактор по американска технология на площадката в Козлодуй.
Предприемачът, който трансформира бизнес средата в България
В България несъмнено има капацитет за развиване на сполучлив бизнес. Моделът на образование и тук, и в чужбина дава идентични познания, само че методът, по който се показват са разнообразни и оттова идват проблемите. Не тъй като теорията куца, а поради метода.
Още тази година потегля градежът на метростанцията сред „ Люлин “ и „ Обеля “
Още тази година ще стартира построяването на междинната спирка на метрото сред кварталите „ Люлин “ и „ Обеля “ в София, където следва градежа на жп и автогара. Новата метростанция ще бъде ситуирана непосредствено под пероните на жп гарата и изходите ѝ ще излизат на тях. Това изясни шефът на „ Метрополитен “ Стоян Братоев в изявление за Българска национална телевизия.
Кабинетът отчуждава парцели за автомагистралата „ Русе – Велико Търново “
Редовният кабинет „ Денков “ отчуждава парцели за бъдещето строителство на автомагистралата „ Русе – Велико Търново “. С решение на държавното управление се отчуждават терени, които попадат в три прави с обща дължина над 19 километра по трасето на секторите „ Русе – Бяла “ и обхода на град Бяла, оповестяват от държавната пресслужба.
Парите за онлайн туристическа реклама ще се отпускат без социална поръчка
Пари за туристическа реклама на България, предавана през обществени платформи като Фейсбук, Instagram и YouTube, ще се отпускат без публични поръчки. Това одобриха депутатите на първо четене с промени в Закона за туризма със 174 гласа „ за “.
Инвеститорите в България към момента са внимателни към нови офис планове
Независимо от съществуването на интерес от страна на търсенето, вложителите в парцели на тези пазари към момента демонстрират нерешителност във връзка с пускане на нови планове. До този извод стигат от консултантската компания Colliers в последния си отчет за пазара на офис площи в България.
„ Безлихвени банки “: Как Европейска комисия желае да контролира туроператорите?
В навечерието на лятната почивка европейската общественост на туристическите сътрудници и туроператорите разискаха в Рига опитите на Европейската комисия да преразгледа законодателството за отбраната на пасажерите и Директивата за пакетните туристически пътувания.
Бумът на туристическите пътувания може да се окаже проблем за бранша
Три години след началото на Коронавирус пандемията, поради която бяха лимитирани пътуванията, въздушният трафик към този момент е покрай цялостно възобновяване. След скока в пътуванията към Великден, когато трафикът беше единствено със 7.6% под равнищата отпреди пандемията, европейският орган за ръководство на въздушното придвижване, предвижда 15-процентно нарастване на търсенето това лято.
Европейски Съюз би трябвало да понижи излъчванията на парникови газове с 95% до 2040 година
Европейският съюз ще би трябвало да се стреми към съвсем цялостно понижаване на излъчванията на парникови газове до 2040 година, в случай че желае да реализира задачата си за климатична индиферентност до 2050 година Това демонстрира нов отчет на специалистите от Консултативния съвет по климата на блока, оповестен в четвъртък (15 юни).

 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР