Президентът по Конституция трябва да е обединител на нацията и

...
Президентът по Конституция трябва да е обединител на нацията и
Коментари Харесай

Председателят на парламента: Президентът трябва да обединява, а не да обижда

Президентът по Конституция би трябвало да е обединител на нацията и да води разговор с останалите институции, а не да раздава обидни квалификации. Това разгласи в изказване за медиите ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева във връзка рецензиите на президента Румен Радев към ръководещите.

На брифниг, отдаден на годишнината от встъпването му в служба, държавния грава не спести рецензии към ръководещото болшинство. „ Парламентът се трансформира в нотариат, който официализира решенията на държавното управление. Доверието към Народното събрание е сериозно ниско”, уточни още президентът.

На тази рецензия Караянчева отговори, че всяка парламентарна група гласоподава по отношение на своята предизборна акция и това не „ нотариат, който официализира решенията на правителството”, а отговорност към гласоподавателите.

„ С голямо страдание установявам, че катастрофичното говорене наподобява е желано от държания ни глава прийом. В годишния си доклад той приказва за сериозен интервал от развиването на България, за заплаха от прекратяване на демокрацията и анулиране на публичния спор за председателството като оправдание за безучастие по болните тематики. Естествено мрачната картина незабавно беше подсилена от обвинявания към Брюксел – в равнодушие и липса на схващане и подпомагане. Толкова фино затулен израз на неспокойствие поради мощната европейска поддръжка за държавното управление – по-добре да го беше споделил направо”, съобщи Цвета Караянчева.

Вижте цялото изказване във видеото:

-->

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР