Президентът по Конституция има право да реши на кого да

...
Президентът по Конституция има право да реши на кого да
Коментари Харесай

Радев: Партиите да осъзнаят своята отговорност и да не абдикират от нея

" Президентът по Конституция има право да реши на кого да връчи третия мандат.  Политиката е на първо място отговорност  и е извънредно време парламентарно показаните политически партии да осъзнаят своята отговорност и да не абдикират от нея ". Това сподели пред публицисти президентът  Румен Радев , запитан за какво е избрал да даде третия мандат на Българска социалистическа партия.

По думите му " систематичното тичане от отговорност ще докара до това, че тези  партии ще бъдат глобени , в случай че се стигне до последващи избори ".

" Длъжни сме не да бъдем оптимисти, а да мислим рационално какви ще са следствията, в случай че партиите не стигнат до съглашение в името на хората и не сформират постоянно държавно управление. Докога хората ще чакат решаването на обикновени проблеми?  Колко избори би трябвало да преминем, с цел да разберем, че без разговор и коалиция не става?  Колко време ще се учим, с цел да стигнем до вярното решение? ", разяснява президентът.

На въпрос дали ще пусне министри в служебния кабинет в постоянния, Радев съобщи, че има значима причина – " тези министри да видят какво е парламентарното болшинство, което ще застане зад тях и около  какви правила и цели ще се образува това парламентарно болшинство ".

Той добави, че  избори " 2 в 1 " са против духа на нашия парламентарен модел

" Мигрантската криза  е проблем, на който се обръща най-голямо внимание и от моята институция и от държавното управление и аз чакам Народното събрание да вземе отношение най-малко по този въпрос, като актуализира бюджета ", сподели още президентът.

Относно  здравната система  в момента, той акцентира, че е значимо тя да се поддържа по този начин, че всеки българин, който има потребност от здравна помощ, да я получи. " Мисля, че служебното държавно управление работи сполучливо в тази тенденция ", добави Радев.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР