Президентът Петър Стоянов връчи награди за гражданска доблест и човешка

...
Президентът Петър Стоянов връчи награди за гражданска доблест и човешка
Коментари Харесай

Петър Стоянов връчи награди за човешка доброта в помощ на украинския народ

Президентът Петър Стоянов връчи награди за гражданска героизъм и човешка добрина в помощ на украинския народ на гала в Нов български университет. Сред учредителите ѝ са писатели, учени и публицисти.

Наградата беше присъдена в 4 категории - за бизнесмен, неправителствена организация, неофициална група от съидейници, както и за обособени жители.

Доброволците може би са малко и доста постоянно едни и същи. В случая всичко това, което вършат в поддръжка на украинците, сплотява солидарността на хората в България.

След като номинираните и отличените за демонстрация на героизъм и добрина получиха грамоти и статуетки, президентът Петър Стоянов персонално поздрави всеки един от тях.

" Това нито беше по сюжет, нито беше подбудено от сръчен пиар. Това беше моята чисто човешка реакция, тъй като тези хора го заслужават. Аз си признавам - зная напъните, през които някои от тях минаха и да бъда почтен - аз през живота си не съм участвал на политическо заседание, което да роди толкоз доста страст, колкото роди това заседание ", съобщи Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 година).

Зад всеки събран лев, зад всяка изпратена помощ, зад всеки открит дом и зад всеки превозен до него стоят стотици, застанали зад първите, които приканват за поддръжка към бягащите от войната.

Затова наградените посветиха признанието на своите съидейници. Сред тях бяха Манол Пейков, Тихомира Методиева, центърът " Прегръдки за България ".

" Не е истина, че българинът е равнодушен. Българинът просто е малко е мнителен. И когато доста хора ми споделиха - направи си фондация, аз интуитивно разбрах, че ми имат вяра, тъй като излизам с лицето си и им регистрирам всичко, само че като персона го върша ", добави Манол Пейков.

Сдружението на украинските организации у нас " Мати Украйна " получи огромната премия.

" Ние дружно сме изнесли в Украйна филантропична помощ в размер на 54 тона. През нашите сметки минаха повече от 1,5 млн. лева Не съм ги събрала аз и не съм ги дала аз от моя джоб ", сподели още Олена Коцева от сдружението на украинските организации у нас " Мати Украйна ".

Певицата Силви Вартан също изпрати обръщение на церемонията посредством песните в най-новия си диск. Средствата от продажбите му ще бъдат дарени на децата в Украйна.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР