Президентът Петър Стоянов, посланичката на Азербайджан в България, д-р Наргиз

...
Президентът Петър Стоянов, посланичката на Азербайджан в България, д-р Наргиз
Коментари Харесай

Президент и посланик на премиерата на филма „Гнездо на толерантността“

 Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев  Снимка: Цветан Томчев
Президентът Петър Стоянов, посланичката на Азербайджан в България, доктор Наргиз Гурбанова, възпитаници от столични учебни заведения, кино документалисти и доста посетители участваха на премиерата на кино лентата „Гнездо на толерантността“ в Дом на киното в столицата.

Филмът е отдаден на спасяването на българските евреи по време на Втората международна война и е построен посредством фрагменти от училищен есета, наградени от народен конкурс по тематиката за спасяването на нашите сънародници от холокоста.

През март 2017 година, повече от 500 възпитаници от деветнадесет учебни заведения от цялата страна се събраха в Кърджали за „Деня на приемливост и междуетническа подкрепа“ и кино екип снима събитието, влезнало в основата на повествованието на лентата.

След премиерата на кино лентата, на сцената излезе основният уредник на състезанието за есета и създател на благородната концепция – Яков Джераси. Той връчи парични награди и грамоти на пет възпитаници, създатели на най-хубавите текстове за спасението на българските евреи.

Вечерта бе отдадена на идния 80-годишен празник на огромния български родолюбец от еврейски генезис проф. Михаел Бар-Зоар, политик и публицист, който живее в Израел и е измежду най-почтените популяризатори на великото българско дело за спасяването на евреите по света.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР