Президентът отиде на Острова с подарък - каска от украински

...
Президентът отиде на Острова с подарък - каска от украински
Коментари Харесай

Победата на Украйна ще спре бъдещите агресори, обяви Зеленски във Великобритания

Президентът отиде на Острова с подарък - каска от украински водач от военновъздушните сили

Победата на Украйна ще спре бъдещите агресори, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски пред английските депутати в Уестминстър хол в Лондон, предава Българска телеграфна агенция.

" Победата ще промени света и това ще бъде смяна, от която светът от дълго време се нуждае. Обединеното кралство върви паралелно с нас към най-важната победа в живота ни, това ще бъде победа над самата концепция за войната ", сподели Зеленски, който е на първото си посещаване във Англия откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари предходната година.

Той настоя да получи изтребители, с цел да обезпечи успеха на своята страна над Русия. Зеленски  изрази и признателност към английския народ за неговата поддръжка още от първия ден против нашествието на Москва.

Зеленски донесе подарък - каска от украински водач от военновъздушните сили, с надпис от него:   " Имаме независимост. Дайте ни криле да я защитим ".

След визитата в Уестримнстър хол, Зеленски се срещна и с краля Чарлз III. Eто какво написа във фейсбук профила си украинският президент: 

" Срещнах се с краля на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия Чарлз III.  За мен беше чест да бъда първият президент на Украйна в историята на украинско-британските връзки, който беше почетен от аудиенцията си от английския монарх. Благодарна на Негово величество за топлото посрещане и поддръжката на украинските жители, които откриха леговище от войната във Англия. "
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР