Президентът отговори на нападките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,

...
Президентът отговори на нападките на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Румен Радев: Борисов прехвърля собствената си отговорност върху другите

Президентът отговори на нападките на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът не се оправя с Коронавирус пандемията.

В отговор на журналистически въпрос дали се наскърбява от думите на някогашния министър председател Бойко Борисов, че " умерено към този момент може да се назова българоубиец " Румен Радев съобщи:

" Продължаваме да слушаме гузната нервност на политика, който разсипа българското опазване на здравето, прогони лекарите, пренебрегва митинга на сестрите. Борисов имаше дванадесет години да реформира здравната система, да построи национална детска болница, да достави медицински хеликоптери, да задържи младите лекари в България. Той пропиля това време ". Радев добави, че " сега в действителност чуваме нервността на човек, който се пробва да трансферира своята отговорност върху другите. "

Правителството прави всичко допустимо да овладее рецесията с COVID-19, да обезпечи продуктивност на всички лечебни заведения, тъй че да преминем през това тестване, без да затваряме страната, без да лишаваме българите от обществен и културен живот и от опциите да упражняват своята специалност и да имат приходи, без да разсипваме бизнеса, съобщи още президентът.

Държавният глава добави, че безусловно всички стопански ограничения за поддръжка на бизнеса в епидемията вървят, като всеки има опция да избира - да работи при изискванията, които са му дадени, или да затвори и да получава обезщетения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР