Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев допуска, че

...
Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев допуска, че
Коментари Харесай

Христо Иванов не казва цялата истина за подготовката на акцията в Росенец

Президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев позволява, че съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов не споделя цялата истина за подготовката на акцията на плажа в бургаския парк " Росенец " през лятото на предходната година. Плевнелиев допуска, че Христо Иванов е звънял в НСО в дните преди да се появи на плажа в " Росенец " с надуваема лодка с още един негов другар и с камера.

Плевнелиев посочи, че той е дал на Христо Иванов път в политиката, който преди този момент е бил началник на неправителствена организация. Сега обаче, неговата партия " Демократична България " е направила най-голямото изменничество, като е отказала на ГЕРБ да сформират държавно управление на проевропейските сили.

Всичко, което се случва през днешния ден в България, се базира на това, че у нас нямаше лустрация. Агентите на държавна сигурност преобладават всичко в страната, твърди Росен Плевнелиев. Той уточни Иван Костов като отговорен.

Плевнелиев се базира на диалози с президента от 1997 до 2002 година Петър Стоянов и ръководителя на 36-ото Народното събрание Александър Йорданов, които му споделили, че при ръководството на кабинета " Костов " от 1997 до 2001 г, законът за лустрацията е бил подготвен, само че персонално министър-председателят се е разпоредил да няма лустрация.

Според Росен Плевнелиев Иван Костов е дал стопанската система на България в ръцете на олигархията, от където в този момент идва и задкулисието. Плевнелиев даде за образец програмата на Съюз на демократичните сили от 1997 г, в която се дават обещание на гласоподавателите 36 милиарда $ доходи от идната тогава приватизация. След това обаче са били събрани под 3 милиарда $.

Росен Плевнелиев е безапелационен, че няма желание да се кандидатира още веднъж за президент, само че счита, че президентът Румен Радев няма да завоюва втори мандат. Плевнелиев сподели, че се е заел да работи за това демократичните и европейско мислещите политици в България да извадят мощна кандидатура, която да има по-големи шансове от Цецка Цачева против Румен Радев. Личното мнение на Плевнелиев е, че това може да бъде единствено Кристалина Георгиева. Въпреки това, той не изключи и опцията през октомври тази година да станем очевидци на " генералска борба " за президентството сред Румен Радев и Бойко Борисов.
Защо Росен Плевнелиев твърди, че Слави Трифонов не е демократ? Какво съгласно него пропусна да завоюва Борисов, като не отиде в Народното събрание? Защо е сигурен, че новото държавно управление ще пристигна с третия връчен от президента Радев мандат, а за министър председател ще бъде определен българин, който в този момент живее в чужбина? Защо в случай че България не влезе в еврозоната, ще остане обречена на геополитически ползи? Защо Плевнелиев мисли, че ни чакат тежки времена?
Вижте отговорите " Директно в новините " със Стефан Кунчев.

Визитка

Росен Плевнелиев е приключил Техническия университет - София. От 2007 година е член на УС на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. От 2008 година е член на борда на шефовете на Американската комерсиална камара. Шеф на " Линднер - България ", основател на Бизнес парка. През 2009 година става министър на районното развиване в кабинета " Борисов 1 " На 30 октомври 2011 година е определен за президент на Република България. След края на мандата си не пожела втори.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР