Президентът от 2012 до 2017 г. призова за нов план

...
Президентът от 2012 до 2017 г. призова за нов план
Коментари Харесай

Плевнелив: Още не сме сложили социализма в музея

Президентът от 2012 до 2017 година прикани за нов проект за развиване на България до 2030 година, по който да се реализира национално единодушие.

На конгрес за края на прехода у нас Плевнелиев изрази страдание, че концепцията му не среща поддръжка.

"Зададох дебатът за България 2030 в последните месеци от мандата си. Искрено скърбя, че новият български държавен глава не се интересува от тази тематика. Много ни наподобява като съвременно, прогресивно мислещи, да изкореним бедността. Просвета, енерегийна успеваемост, битка с климатичните промени, нововъведения - тези световни цели, по които ние постигнахме единодушие, би трябвало да бъда приведени в съответни дейности ", сподели Росен Плевнелиев.

Той предизвести за нова заплаха - възходът на национализма и популизма.
В конфликта сред шовинизъм и популизъм от една страна, и национализъм въпреки това, една огромна част от националистите и популистите, освен в България, по-скоро служат на непознати, в сравнение с национални ползи, акцентира Плевнелиев.

Дискусията, на която Росен Плевнелиев приказва, е проведена от клуб „ Милениум “, който сплотява българи, родени след 1981 година, учещи и работещи по света, съобщи БНР.

Сред основните послания, които той насочи към младежите, е приключването на тематиката с прехода. Според Плевнелиев е належащо да имаме здравия пиедестал на историческата истина, с цел да вървим напред и настоя интервалът на прехода да влезе в учебниците и да се сътвори музей за обективното проучване на това време, вместо да се замита истината.

Помогнете вие, младите, с цел да обединим обществото и да създадем един музей на 20 век, в който да разкажем истината такава, каквато е била, прикани президентътъ от 2012 до 2017 година

Росен Плевнелиев разяснява още, че е положил големи старания в качеството си на държавен глава да бъдат отворени досиетата.

"Докато досиетата не са обработени и завършени има едно голямо подозрение в обществото кои са тези, които приказват. Те са на всички места, само че те всички са сътрудници на Държавна сигурност и на комунистическата тоталитарни служби. Те са публицисти, те са политолози, те са в Народното събрание, те са министри. "

По думите му към момента 10 800 сътрудници на Държавна сигурност и на комунистическите служби работят в държавните институции, те са на всички места към нас и образуват дневния ред. Той не скри възмущението си от обстоятелството, че на корицата на българска книга със заглавие: "100-те най-влиятелни българи " редом стоят Тодор Живков и Хан Аспарух.

Росен Плевнелиев се обърна към младежите с посланието за значимата историческа задача - да затворят тематиката за българския преход.

Плевнелиев уточни, че е имало и положителни неща по време на комунизма, само че в същото време и тотални безобразия - национални изменничества, банкрути.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР