Президентът освободи Петър Тодоров от длъжността на главен секретар на

...
Президентът освободи Петър Тодоров от длъжността на главен секретар на
Коментари Харесай

Президентът назначи Живко Коцев за главен секретар на МВР


Президентът освободи Петър Тодоров от длъжността на основен секретар на Министерство на вътрешните работи и назначи на поста Живко Коцев.  Това се случва единствено ден, откакто правителството изпрати на президента предлагането за рокадата.

За задачата Румен Радев подписа през днешния ден декрет за освобождението на основен комисар Петър Тодоров от длъжността на основен секретар на Министерството на вътрешните работи.

С различен собствен декрет президентът назначава основен комисар Живко Коцев на поста.

Припомняме, в средата на август отстраняването на Петър Тодоров след заседание поради зачестилите тежки престъпни закононарушения, в това число и.

Силовият министър упрекна основния секретар на Министерство на вътрешните работи, че поради безучастие е на ведомството.

От своя страна някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че вижда в настояването за премахване на главсека на Министерство на вътрешните работи

Самият Румен Радев отсече, че и да смени основния секретар на Министерство на вътрешните работи, както държавното управление желае, защото съгласно него това би обслужило само ползи, разнообразни от публичните. Държавният глава, определяйки претекстовете за напълно политически.

По-късно на същия ден, 30 август, досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Вчера, на 8 септември държавното управление публично предложи основен комисар Живко Коцев да бъде назначен за основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Предложението бе изпратено до президента Румен Радев за издаване на декрет, както за назначението на Коцев, по този начин и за освобождението на Петър Тодоров от длъжността.
 Кабинетът публично предлага Живко Коцев за основен секретар на Министерство на вътрешните работи
Кабинетът публично предлага Живко Коцев за основен секретар на Министерство на вътрешните работи

Правителството предлага и освобождението на Петър Тодоров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР