Президентът олицетворява единството на нацията, но трябва да си даваме

...
Президентът олицетворява единството на нацията, но трябва да си даваме
Коментари Харесай

Янаки Стоилов атакува остро проф. Герджиков заради...

Президентът въплъщава единството на нацията, само че би трябвало да си даваме сметка, че в последните години българското общество е надълбоко разграничено - в обществото има извънредно неравноправие сред хора, които са облагодетелствани и ощетени от корупцията. Тези и ред други въпроси няма по какъв начин да бъдат загладени с плакатни апели.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ служебният министър на правораздаването проф. Янаки Стоилов във връзка апелите за обединяване от страна на подкрепения от ГЕРБ претендент за президент проф. Анастас Герджиков.

Трябва да формулираме върху каква основа желаеме да обединим българските жители – това би трябвало да бъде същинският спор на акцията, добави проф. Стоилов.

Другият кандидатирал се в последните дни кандидат – Лозан Панов, е работил интензивно за правосъдната промяна, само че ние нямаме обособен президент единствено за правосъдната промяна. Един президент би трябвало да работи в по-широк набор, съобщи правосъдният министър, само че не беше запитан и не даде уточнения в какъв брой по-широк набор с изключение на военната авиация е работил Румен Радев преди да стане президент.

На тези избори сме сложени пред една съществена алтернатива – дали множеството хора ще предпочетат опазване на досегашния модел или неговото унищожаване, акцентира проф. Янаки Стоилов.

Той уточни, че преди влизането в действие на законовите промени, с които Бюрото за отбрана на очевидци беше върнато към Министерството на правораздаването, основният прокурор е разпоредил имущество на Бюрото да остане в прокуратурата.

Проф. Стоилов заяви, че към момента не е получил отчета за активността на профилираното правораздаване, като още веднъж съобщи, че съгласно него профилираните съдилища и прокуратура би трябвало да бъдат закрити.

Министърът на правораздаването разяснява и приемането на украинско поданство от посочения за наркобос Евелин Банев - Брендо, който беше освободен от ареста в края на предходната седмица, като допусна, че това е станало посредством предоставяне на рушвет на длъжностно лице. Нямаме юридически лостове, с цел да повлияем върху това решение. Въпросът към момента е в развиване, сподели още проф. Янаки Стоилов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР