Президентът очевидно не вярва на това правителство, но и на

...
Президентът очевидно не вярва на това правителство, но и на
Коментари Харесай

Антон Кутев: Не мисля, че има президент, който да иска служебно правителство

Президентът явно не има вяра на това държавно управление, само че и на всички държавни управления на прехода. А посредством служебните си държавни управления е посочил, че може да се ръководи по различен метод. Това разгласи в ефира на Нова тв Антон Кутев, някогашният представител на служебния кабинет на Гълъб Донев.

„ Според мен президентът не е оповестил придвижване от 3 март, той го е установил. Той ясно е посочил, че не е склонен с метода, по който се сътвори това държавно управление. Той през цялото време, още при връчването на мандата, сподели, че съгласно него формулата за правене на политика в България не е тази и не би трябвало да бъде тази. Не мисля, че има президент, който да желае служебно държавно управление “, съобщи Кутев. И уточни, че още в кабинета на Стефан Янев „ всички остарели партийци “ ходели при кабинета му и питали луди ли са министрите, защото нямало служебни държавни управления с положителен рейтинг. „ Не е хипотеза, че служебното държавно управление ръководи и ръководи добре. Това се получава, когато има подобаващото държавно управление и подобаващите министър председатели “, добави той.

Според него думите на президента Румен Радев от Шипка звучат като констатация, че „ най-сетне би трябвало да свърши Прехода “. И посочи, че „ тези симпатични хора, които в този момент ръководят страната пристигнаха с концепцията, че ще трансформират нещо, по този начин се и нарекоха. Бяха 7 месеца, в този момент още 3 са на власт. Промяната е метод на живот на хората и има няколко основни бранша – опазване на здравето, обучение, обществена сфера, сигурност. Време е да стартира смяната, това има поради Радев. Не да я продължим, а да стартира. Дойдоха на власт, да създадат нещо “, настоя Кутев.

Той не чака Радев да взе участие в идните локални избори. „ Не имам вяра и не виждам къде той има нещо общо с сполучливи кметове. Напротив, политическите сили се пробват да си ги взимат един на различен. Би могло да се свърже вероятно с президента в случай че някой от някогашните шефове или министри се кандидатират. Стефан Сабрутев в Смолян се е кандидатирал, съгласно мен има и шансове да завоюва. Въпросът е доколко тези хора, които се кандидатират ще имат поддръжка от президента “, добави той. И изясни, че въпросът е по какъв начин да се разграничат тези, които фактически имат поддръжка от президента от тези, които единствено го настояват.

Кутев акцентира, че не е представител на Радев и от няколко месеца не е в президентството. Той подчертава, че президентът влиза в пълномощията си, когато се провалят всички други и партиите не са съумели да създадат държавно управление. Обвинението, че той желал да ръководи през служебно държавно управление и да назначава служби, това са конституционни пълномощия. Лично моето мнение е, че какъв брой по-малко се сменят админситратори, за политически длъжности, част от тях са събрали доста опит и знаят доста, толкоз е по-добре “, добави той.

Кутев даде позитивна оценка за депутата на ПП-ДБ Явор Божанково, който познавал още от времето, в което националният представител бе част от Българска социалистическа партия. И въпреки всичко акцентира, че с цел да се ръководи, би трябвало да се познават механизмите.  И посочи, че множеството депутати не знаят по какъв начин се пишат закони. „ Когато те стартират да пишат закони, да уволняват и да сменят конституцията, става ужасно! Трябва да са деликатни. Бих го карал по-кротно – повее учим, слушаме и по-късно в случай че можем да променим нещо, да го създадем “, добави той.

На въпрос употребява ли Румен Радев гибелта на Алексей Петров, някогашният представител на служебното държавно управление съобщи: „ Сигурен съм, че информацията на президента не идва от клубовете по карате на Алексей Петров. Очевидно Петров го нямаше дълго време, стартира да се появява напоследък. Очевидно имаше роля в политическата сфера. ”

„ Радев няма отношение с Путин, не е и имал. Той постоянно е заклеймявал изрично експанзията на Русия в Украйна. Ние не даваме оръжие на Русия, а на Украйна. Той е срещу оръжията, аз също съм срещу. Този спор няма да се реши по различен метод, с изключение на с договаряния. Другото води единствено до гибел ”, счита Кутев.

https://www.24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР