Президентът обижда Народното събрание, той го дискредитира институцията, заяви председателят

...
Президентът обижда Народното събрание, той го дискредитира институцията, заяви председателят
Коментари Харесай

Дариткова: Президентът Радев дискредитира парламента

Президентът наскърбява Народното събрание, той го дискредитира институцията, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя обаче беше безапелационна, че партията ѝ не се опасява от ново служебно държавно управление, посочено от президента.
„ Защо всички настояват, че Народното събрание е дискредитирано? Ние имаме парламентарно болшинство, което към момента е законно. Спазвайки законите и Конституцията на страната – ние предлагаме диалог за нов публичен контракт. Всички други изказвания са нечиста сделка на хора, които имат интерес да се случат оставки, които няма да оказват помощ на обществото, тъй като упованията са радикално разнообразни “, разяснява Дариткова пред bTV.

Тя изясни, че в случай че се съберат 120 подписа на депутати, с цел да стартира парламентарен спор върху плана за нова Конституция, те ще провеждат необятна социална и експертна полемика за предлаганите промени.

Предложенията на Вътрешна македонска революционна организация за по-големи пълномощия на президента, както и за наложителна военна работа ще се разискват тогава, като част от този спор. Дариткова също по този начин акцентира, че неналичието на увод в предлагането за нова Конституция не е инцидентна неточност. Той не е препоръчан, тъй като ще бъде направен в края, когато са подготвени другите текстове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР