Президентът Никос Анастасиадис подчерта, че Република Кипър е решена да

...
Президентът Никос Анастасиадис подчерта, че Република Кипър е решена да
Коментари Харесай

Анастасиадис: Кипър да стане единна бизонална държава

Президентът Никос Анастасиадис акцентира, че Република Кипър е решена да продължи своите енергийни проекти и да употребява добре откритите ресурси от газ като източник на районно икономическо съдействие, напредък и разцвет, предава БГНЕС.
На четвъртата международна среща на върха на Евро-Арабия в Атина, Анастасиадис съобщи, че кипърското държавно управление в никакъв случай не е пренебрегвало ползите на кипърските турци и затова не са импортирани съответните оферти, до момента в който не бъде реализирано кипърско спокойно споразумяване.
Позовавайки се на кипърския проблем, Анастасиадис съобщи, че неговото решение „ ще съставлява превръщане на Република Кипър в двуобщностна бизонална страна, която ще обезпечи човешките права и на двете общности с вероятности за съдействие, без зависимости от трети страни “.
„ Не се нуждаем от поръчители и законни опекуни. Можем да живеем дружно умерено и да създадем взаимна вероятност “, сподели Анастасиадис.
Той сподели още, че общата позиция на Гърция и Кипър е, че стабилността, мира и икономическият напредък могат да бъдат реализирани единствено посредством групови дейности и новаторски съюзи в района на Източното Средиземноморие. В този подтекст Гърция и Кипър пристъпват към основаването на двустранни и тристранни съюзи с страните от района, като слагат акцент върху позитивен дневен ред в областите от общ интерес.
„ Тези съюзи не са ориентирани против никоя трета страна. Напротив, всяка страна е добре пристигнала да се причисли, при изискване че съблюдава главните правила на интернационалното право и добросъседските връзки “, сподели Анастасиадис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР