Президентът не спазва куп закони и Конституцията на държавата и

...
Президентът не спазва куп закони и Конституцията на държавата и
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев не спазва закона, създателите на мутрите са в президентството

Президентът не съблюдава куп закони и Конституцията на страната и протестиращите, които споделят: желаеме господство на правото, нямат нищо срещу неговите дейности. Затова митингът няма да успее. Създателите на мутрите са в президентството. Това са някогашни сътрудници на Държавна сигурност. Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) пред Bulgaria ON AIR.

" Трябва уверените демократи в България да се активизират и да създадат своето умно решение. Ако бяхме същински демократи, в случай че имаше политически хайлайф, в случай че партиите имаха вяра във върховенството на правото, то тогава има подадена ръка, в това число от протестиращите. Искаме смяна на системата, добре, има смяна в конституцията. Системата не работи, значи дайте да променим конституцията. Въпросът е желаеме ли и по кое време желаеме тази смяна? Смятам, че Радев, който пред очите ни не съблюдава конституцията, има още по-малко моралното право да приказва за конституция. Той няма морално право да желае оставките на Народно събрание и кабинета, той е нелегитимен, тъй като не съблюдава върховенството на закона. Радев е НЕпрезидент. Кажете какво е решението? Ако има най-малко мъничко разсъдък, политическа воля, в случай че в действителност желанието за смяна на системата е налице, би трябвало да е облечено в решение, а освен в митинг ", разяснява Плевнелиев.

" Ако споделят А - желаеме смяна, то би трябвало да пристигна и Б - ето по какъв начин. Ние трайно за жалост сме се запокитили към казахските степи, а не към Европа. Нека всички партии да кажат, да, ГЕРБ има положителното желание, да кажат: " Да, ние предлагаме една база, дайте да забележим всички хрумвания ". Ето тук липсва президентът ", акцентира Плевнелиев.

" Важно е президентът да каже: " Дайте да съберем всички и протестиращите и непротестиращите, партии, профсъюзи, работодатели, всички на една маса, да забележим по какъв начин да създадем по-добра Конституцията и системата да върви напред ", сподели Плевнелиев.

" Извънредните избори не са решение. Тогава - 2013 година по 50 000-60 000 бяха на улицата, в този момент са 600-1000. Не е обикновено да не даваме решения. Сега са нужни решения, президентът Радев не е част от решението. Затова ГЕРБ споделя, че, може би, решението е Велико народно събрание, с цел да променим системата, да имаме нова конституция. Едно Велико народно събрание почиства всичко на ново, това е рестарт, в случай че го желаете, заповядайте. Извънредни избори значи трайна неустойчивост в страната, а стопанската система е в сложна обстановка. Мъдрото щеше да е президентът да се държи като балансьор в сложен миг, а не като център нападател на опозицията ", сподели Плевнелиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР