Президентът напълно изоставя функциите си да бъде обединител, той е

...
Президентът напълно изоставя функциите си да бъде обединител, той е
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Радев е почетен председател на „Възраждане“ и бъдещ лидер на нов проект

„ Президентът изцяло изоставя функционалностите си да бъде обединител, той е като опозиционен водач без партия. На него би трябвало да се гледа като на почетен ръководител на „ Възраждане “ и предстоящ водач на нов план, стъпващ върху руините на Българска социалистическа партия “. Това съобщи пред Нова Нюз политологът Светослав Малинов.

Той дефинира като „ интригантска история “ изказванията, че Борисов, Петков и Василев са срещали в девически манастир, с цел да договарят държавно управление с посредничеството на Алексей Петров.

„ Преговорите течаха на доста места в страната, даже в телевизионни студиа. Решението се взе пред очите на всички, беше трудно и непопулярно. Видяхме при предните избори нежеланието да се гласоподава, както и неналичието на доверие сред партиите “, разяснява Малинов.

От своя страна политологът Даниел Стефанов счита, че е допустимо при договаряне на коалиция да се употребяват медиатори.

„ Те дават по-спокойна среда към политическите партии. Между двете обединения към момента няма задоволително доверие, че да могат да се управляват. Така няма заплаха от клатушкане и отбраняване на недемократични ползи. Правителството ще устои - двете обединения имат интерес от правосъдната промяна “, съобщи той.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР