Президентът на Ювентус Андреа Аниели поиска въвеждане на видеоповторения в

...
Президентът на Ювентус Андреа Аниели поиска въвеждане на видеоповторения в
Коментари Харесай

Президентът на "Ювентус" поиска незабавно въвеждане на видеоповторения в Шампионска лига

Президентът на " Ювентус " Андреа Аниели изиска въвеждане на видеоповторения в Шампионската лига, откакто тимът му беше на прага на именит поврат против " Реал " (Мадрид), само че отпадна поради извънредно противоречива дузпа в добавеното време.

" Съдията довечера провокира цялостен безпорядък. Играчите вършат неточности, съдиите - също, само че реферът изцяло изгуби надзор върху обстановката. Така се получава, когато реферът въобще не схваща момента ", сподели Аниели, представен от " Скай спортс ".

Той сложи под въпрос неналичието на видеоповторения, които към този момент бяха въведени в доста от огромните шампионати, а ще бъдат употребявани и за международното състезание в Русия.

" Виждам редица страни, които вкараха технологията, и виждам поредност произшествия в ущърб на италианските тимове - дузпата против Куадрадо (в първия дуел с " Реал " ), мача сред " Милан " и " Арсенал ", случилото се довечера, които потвърждават, че безусловно се нуждаем от видеоповторения в Шампионската лига. "

" Тук не става въпрос за една или две точки, а за това да продължиш напред в един грамаден шампионат, който носи доста пари и голям авторитет. Не можем да допуснем тези произшествия да продължат да се случват ", сподели още президентът на " Ювентус ".

 Президентът на
© Reuters

" Най-важното е, че имаме технологията, тя съществува и е в приложимост, тъй че би трябвало да я вкараме в Шампионска лига. Когато види още веднъж обстановката, съдията (Оливър) ще бъде най-разочарованият човек от това, което се случи ", добави Аниели.

За разлика от Аниели и капитана Джанлуиджи Буфон, който назова Оливър животно и палач, старши треньорът на " Ювентус " Масимилиан Алегри беше много изкусен в изявленията си след мача.

" Просто му споделих, че това не е чиста дузпа ", сподели италианецът. " Винаги съм казвал, че видеоповторенията са потребен инструмент, който може да помогне за взимането на справедливи решения. В случая обаче ги нямаме, тъй че няма какво да се каже. Това е проблем на УЕФА ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР