Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който е шеф и на

...
Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който е шеф и на
Коментари Харесай

Президентът на Ювентус: Клубовете ще претърпят сериозни загуби в рамките на следващите две години

Президентът на Ювентус Андреа Аниели, който е началник и на Асоциацията на европейските клубове, предвижда, че в идващите две години тимовете ще натрупат общи загуби в размер на 8,5 милиарда евро поради пандемията от ковид. В същото време консултантската компания „ Делойт “ разгласи, че оборотът на клубовете ще падне с 2 милиарда евро единствено поради неналичието на аудитория по стадионите.

" Най-новите данни от документите демонстрират, че клубовете ще претърпят съществени загуби в границите на идващите две години. Те ще бъдат сред 6,5 и 8,5 милиарда евро. Около 360 тима в Европа ще се нуждаят от в допълнение финансиране в размер на 6 милиарда евро, без значение дали става дума за заеми или от други източници “, разгласи Аниели на профилирания семинар „ News Tank Football “, който се организира онлайн.

В своя отчет „ Делойт “ заяви, че 20-те водещи клуба в Европа за предишния сезон са изгубили общо 1,1 милиарда евро а оборотът им за сегашния шампионат може да падне с 2 милиарда единствено поради отсъствието на почитатели по трибуните.

" Пропуснатите доходи са обусловени от празните трибуни, защото липсват почитателите, които да пазарят от клубните магазини, да купуват храни и питиета. Това е детайл от приходите, който постоянно се подценява в анализите или просто е посочен като незначителен. Това обаче е не е по този начин и ще се отрази съществено на приходите през сегашния сезон “, разяснява Тим Бридж от известната консултантска компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР