Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обеща на президента на

...
Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол обеща на президента на
Коментари Харесай

Президентът на Южна Корея обеща на Зеленски по-голяма военна и хуманитарна помощ

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йол даде обещание на президента на Украйна Володимир Зеленски, че страната му ще даде по-голяма военна и филантропична помощ на Украйна против съветската експанзия, оповестява Българска национална телевизия. Това се случи по време на изненадващо посещаване на Сук-йол в Киев.

Юн Сук-йол идва в Украйна, откакто взе участие в срещата на върха на НАТО в Литва и посети Полша тази седмица, където изрази взаимност с Украйна и изследва способи, по които може да ѝ бъде оказана поддръжка в битката против съветското навлизане, оповестява Българска телеграфна агенция.

До момента Киев е получавал от Южна Корея, която е деветият експортьор на оръжие в света, само бронежилетки и каски.

Междувременно граничните служби на Украйна потвърдиха, че наемници от частната формация „ Вагнер “ са пристигнали в Беларус от Русия. В ход е оценка на техния брой, местата на дислокация и поставените цели, показва Киев.

По неофициална информация рано през днешния ден към 60 автомобила на частната наемническа формация „ Вагнер “ са пресекли граници на Беларус. Ден по-рано Минск разгласи, че бойци на „ Вагнер “ към този момент служат като военни инструктури на беларуските сили за защита. Обучението се организира край град Осиповичи, на 85 километра югоизточно от беларуската столица.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР