Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че санкциите срещу

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин заяви, че санкциите срещу
Коментари Харесай

Южна Кoрея е против смекчаване на санкциите срещу Пхенян

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че глобите против Корейската Народнодемократична Република (КНДР) няма да бъдат отстранени единствено поради вчерашното посещаване на южнокорейска делегация в Пхенян, съобщи „ Ройтерс “.

Изказването на Мун Дже-ин пристигна, откакто китайските държавни медии още веднъж повториха позицията на Пекин, който има вяра, че договарянията са единственият метод да се постави завършек на нуклеарната опасност на Корейския полуостров.

По време на срещата сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и представители на южнокорейското държавно управление стана ясно, че КНДР е подготвена да приключи нуклеарната си стратегия, в случай че бъде обезпечена нейната сигурност.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Северна Корея наподобява „ откровена “ в своята подготвеност да се откаже от нуклеарните си оръжия, в случай че стартира договаряния със Съединени американски щати.

„ Гледайки новините в Twitter, имам вяра, че президентът Тръмп е удовлетворен от резултатите от визитата на южнокорейската делегация в Северна Корея “, съобщи Мун пред водачи на политическите партии в Сеул.

„ Въпреки това, имам вяра, че още е рано да бъдем оптимисти. Това е единствено началото “, добави южнокорейският президент.

Напрежението на Корейския полуостров доближи връхна точка през последните няколко години, откакто Северна Корея продължи да организира ракетни и нуклеарни проби макар резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и икономическите наказания, наложени против Пхенян. За неговата ескалация способства и нападателната изразителност, идваща от Ким Чен-ун и Доналд Тръмп, които не един път насочиха закани против ответната страна

„ Това, че не престават договарянията сред Северна и Южна Корея не значи, че интернационалните наказания могат да бъдат облекчени. Не може да има случайно намаляване на глобите. Не желаеме това и ви споделя, че за момента е невероятно “, сподели още Мун Дже-ин.

Северна и Южна Корея механически към момента са в положение на война, защото военния спор от интервала 1950-53 приключи с помирение, само че не и с публично спокойно съглашение. Пхенян пази своята нуклеарна стратегия, потвърждавайки, че има потребност от оръжията, с цел да се опълчи на експанзията на Съединени американски щати.

Лидерът на южнокорейската делегация Чун Ю Йонг съобщи, че идващият месец ще се състои първата среща сред водачите на двете Кореи от 2007 година насам, която ще се организира в граничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР