Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин вижда голямо предизвикателство в

...
Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин вижда голямо предизвикателство в
Коментари Харесай

Южна Корея призовава Япония да се върне на масата за преговори

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин вижда огромно предизвикателство в изказваните от Япония обвинявания, че Сеул е нарушил интернационалните наказания, като е изнасяла неразрешени артикули към Северна Корея, предава Reuters.

По време на среща с високопоставени съветници Мун акцентира, че скорошните дейности на Япония да ограничи износа на високотехнологични материали към Южна Корея в действителност ще нанесат по-голяма вреда на японската стопанска система, в сравнение с корейската. Той прикани Токио да се върне на масата за договаряния.

Какво се случи?

Япония стегна рестриктивните мерки си върху износа на три химикала, които се употребяват в Южна Корея във високотехнологичното произвеждане. Според Токио ограничаването се постанова поради " несъответстващо ръководство " на чувствителни артикули, които се изнасят към Сеул.

Ограниченията обаче се възприемат като отговор на правосъдни решения в Корея, съгласно които японски компании би трябвало да компенсират служащи, които са били принуждавани да поставят ексклузивен труд по време на Втората международна война. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР