Президентът на Южна Корея Мун Че-ин предложи на КНДР да

...
Президентът на Южна Корея Мун Че-ин предложи на КНДР да
Коментари Харесай

Двете Кореи с общ отбор на Олимпиадата догодина?

Президентът на Южна Корея Мун Че-ин предложи на КНДР да бъде образуван взаимен тим за Олимпийските игри през 2018 година. Зимното шоу ще е в Пьончан, а новината е на The New York Times. Държавният глава огласи концепцията по време на откриването на международния шампионат по таекуондо в Муджу. Спортистите на КНДР отхвърлиха да се пуснат на шампионата, единствено един от тях ще се с състезава самостоятелно.

Според Мун Че-ин взаимен отбор от спортисти на двете страни ще помогне извънредно доста за възстановяване на връзките сред Южна Корея и КНДР. Те се утежниха внезапно слез февруари тази година, когато Пхенян наруши резолюция на Организация на обединените нации и направи две тествания на нуклеарни бомби плюс още 20 на балистични ракети.

През април от Сеул прецизираха, че няма да вършат никакви пречки на своите комшии, които ще дойдат за зимната Олимпиада. Стига те да съблюдават всички закони на страната. Игрите в Пьончан ще се проведат сред 8 и 25 февруари. Включени са 6 нови дисциплини, а две отпаднаха. Така ще бъдат разпределяни 102 комплекта медали, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР