Президентът на Южна Африка избра 29 май за дата за

...
Президентът на Южна Африка избра 29 май за дата за
Коментари Харесай

Южна Африка определя 29 май за ключови общи избори

Президентът на Южна Африка избра 29 май за дата за национални избори, подготвяйки сцената за това, което може да бъде най-оспорваното гласоподаване, откогато страната стана народна власт преди три десетилетия.

Президентът Сирил Рамафоса разказа изборите, в които ръководещият Африкански народен конгрес може да загуби болшинството си за първи път от края на апартейда, като „ празник на нашето демократично пътешестване и установяване на бъдещето което всички желаем ”.

„ Призовавам всички южноафриканци да упражнят своето демократично право на глас и тези, които ще вземат участие в акцията, да го създадат спокойно, ” сподели той във вторник, когато разгласи датата.

Около 27 милиона регистрирани гласоподаватели ще гласоподават на фона на растяща безработица, непрекъснати спирания на тока и неприятно даване на услуги.

Подкрепата за ANC, партията, ръководена в миналото от Нелсън Мандела, понижа през последните години. Апатията на гласоподавателите също се е нараснала, изключително измежду по-младите гла...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР