Президентът на всички българи“ Румен Радев редовно изпуска различни анти-

...
Президентът на всички българи“ Румен Радев редовно изпуска различни анти-
Коментари Харесай

Може ли един Радев да си изпусне нервите? Може, и още как


„ Президентът на всички българи “ Румен Радев постоянно изпуска разнообразни анти- реплики и постоянно заема позиции (и пози), които по никакъв начин не прилягат на поста му, в детайли открит и пояснен в Конституцията на Република България.

Днес обаче той напълно изпусна нервите си и наруши освен положителния звук (което прави постоянно и без задръжки), само че си разреши и груба проява на неуважение към своя суверен – Народното събрание.

На всички е ясно, че България би трябвало да има държавно управление и работещ парламент. Това държавно управление е образувано с извънредно тежки взаимни отстъпки, които засягат надълбоко устоите на демокрацията и на морала в политиката. А това вещае опасности и неустановеност. “

В този му коментар няма нищо по-различно от казваното до момента. Проблемът тук е във обстоятелството, че Радев сподели това, откакто напусна пленарната зала ПРЕДИ КЛЕТВАТА на новите министри. Човекът, който сякаш в никакъв случай не излиза от релсите със своя летящ трен МиГ-29.

Грубата проява на неуважение към заклеващото се ново държавно управление (а в действителност към парламента), която ще остане в историята, пристигна, откакто той, сходно на издигнат над плебса император, ситуиран на полагащия му се (вероятно удобен) стол над пленарната зала в Народното събрание, изслуша от начало до край всички диспути „ за “ и „ срещу “ създаващия се кабинет. Някои от тях бяха груби, други тъпи, трети смешни, четвърти – злобни и нападателни. Но по този начин е в национално заседание – в него се събира народ. Хора разнообразни, хрумвания и нелепости – всевъзможни. Т. нар. „ президент на всички българи “ изслуша всички умности и нелепости, в това число и изкуствения разсъдък на Корнелия Нинова. След което стана и си потегли, с цел да не гледа по какъв начин се основава държавно управление, което ТОЙ не е измислил, одобрил, поръчал, манипулирал.

А по-рано, по време на парламентарния спор, огромна част от депутатите насочиха остри рецензии към него и служебния кабинет, а Корнелия Нинова (с естествения си интелект) даже го назова „ татко на хаоса “.

„ Надявам се партиите, които поддържат държавното управление, да не предадат националните ползи по този начин, както предадоха своите гласоподаватели “, към този момент бе изрекъл Радев на влизане в Народно събрание преди дебатите. „ Обществото ни занапред ще осмисля процесите към акуширането на тази коалиция. Защото тя обезсмисли изборите, а те са основата на демокрацията ”, обясни той в нова порция офанзиви против към момента бъдещото държавно управление.

И не не помни да натърти какъв брой е огромно опълчването сред първите две сили, създаващи кабинета.

„ Спомняте си по какъв начин господин Борисов обикаляше страната да убеждава хората да гласоподават за него, тъй като от Политическа партия са унищожили държавата и в случай че бъдат допуснат до властта, ще я довършат. Днес господин Борисов им подарява цялата власт “, напомни Радев. Ако можеше да се усмихва, щеше да го направи с ехидна усмивка. Но той не може.

Не му стигна, а подкара и ПП-ДБ.

„ Спомняте си по какъв начин от Политическа партия бяха окупирали обществените мрежи, с цел да въодушевяват своите почитатели, че ГЕРБ е мафията и би трябвало да бъде изтрита от българската политика. Днес те споделят властта с ГЕРБ “, акцентира с наяве наслаждение Радев, без да трансформира стоун-фейса си.

И продължи нататък:

„ Спомняте си по какъв начин от Демократична България поведоха своите гласоподаватели на кръстоносен поход против задкулисието и олигархията? Днес те просят от него утвърждение и просят тъкмо някакво избавление по този начин, че да си подсигуряват властта, тяхната благословия. Всички те завоюваха, за сметка на излъгания гласоподавател и демокрацията. “

Като завърши със спомените, президентът-обединител пикира към „ ампутираното достолепие “ на партиите.

Според неговото пилотско въображение политиката не е само „ ползи “ и „ математика “ за образуване на болшинство.

„ Не би трябвало да забравяме – не не помни той, – че политиката е на първо място полезности. Гласуването през днешния ден ще покаже дали народните представители от тези партии имат достолепие или са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи. “

Гласуваха. Кой „ за “, кой „ срещу “. На някои им се гласуваше „ срещу “, само че гласоподаваха „ за “. Други – противоположното. И България има постоянно, проевропейско, антипутинско държавно управление, неконтролирано най-малко от Радев. Мен в случай че питате, по-добре да ме управлява Брюксел, в сравнение с Москва, само че това е персонално мнение.

Така е в парламентарната народна власт, колкото и да е смешна, глупава и жалка от време на време. Освен че по-добър публичен строй още не е фиктивен (за съжаление), тя е единствената бариера пред самовлюбени, самомнителни и самоизмислени видове без скучен парламент над себе си. Като да вземем за пример: Нерон, Луи XIV, Франко, Мусолини, Хитлер, Сталин, Путин…

Да продължаваме ли листата?

президент
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР