Президентът на водещ университет в Съединените щати подаде оставка след

...
Президентът на водещ университет в Съединените щати подаде оставка след
Коментари Харесай

Президентът на Университета на Пенсилвания подаде оставка след бунт срещу антисемитизма

Президентът на водещ университет в Съединените щати подаде оставка след бурна реакция поради показанията й на чуване в Конгреса по отношение на възходящия антисемитизъм в университетите.

Президентът на Университета на Пенсилвания Елизабет Магил се отдръпна в събота след възмездие за това, че не е споделила при многократни разпити, че призоваването към геноцид против евреите би нарушило кодекса за държание на учебното заведение.

„ Пиша, с цел да споделя, че президентът Лиз Магил непринудено подаде оставка като президент на Университета на Пенсилвания “, сподели Скот Бок, ръководител на настоятелството на университета, в изказване, оповестено на уеб страницата на университета.

>

Бок сподели, че Магил е направила „ доста неприятна неточност “ и тя „ не е била на себе си “ по време на представянето си пред Конгреса.

Бок, който също разгласи личната си оставка, сподели, че Магил ще остане на поста, до момента в който не бъде открит краткотраен президент и ще остане непрекъснат учител в юридическия факултет на у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР