Президентът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски оцени интервюто на премиера на

...
Президентът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски оцени интервюто на премиера на
Коментари Харесай

Mицкоски: Заев да не се заиграва с македонската идентичност и история

Президентът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски оцени изявлението на премиера на Северна Македония като скандално ухажване на българската общност по отношение на унищожаване на, което наложи България за еврочленството на Скопие, съобщи МКД.
 Зоран Заев: Има неща, за които не се договаря
Зоран Заев: Има неща, за които не се договаря

Османи отхвърли да предвижда изхода от диалозите сред София и Скопие

" Заев в това скандално изявление отхвърля антифашистката битка на жителите и правото ни да се позоваваме на това завещание. Той признава, че тук е имало българска администрация и на процедура приравнява македонските борци за самостоятелна македонска страна, които са се борили против фашисткия окупатор през Втората международна война със същия окупатор, сподели Мицкоски.

Историята ни е обща . Да оставим жителите на двете страни да я усещат своя. Ако го е нямало Гоце Делчев, е трябвало да го измислим, с цел да ни сплотява . Това сподели по-рано Заев в изявлението за организация БГНЕС.

Мицкоски акцентира, че е угрижен, че това изявление може да се пояснява като първа стъпка към отвод от македонското малцинство и подправяне на македонската история.

" Предупреждавам държавното управление да не се заиграват с македонската еднаквост, тъй като ще се изправи пред целия яд на македонския народ и македонската нация, освен тук, в Македония, само че на всички места по света ", сподели Мицкоски.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ предизвести Заев: " Ако той наскърбява македонската еднаквост по някакъв метод, би трябвало да реагираме и да го спрем. Ще бъда първият в тази борба. "

Припомняме, че на 17 ноември България показа своята позиция за започване на договаряния с Р С. Македония - Следващият Съвет по общи въпроси, на който за последно тази година може да се реши за преговорния развой на Северна Македония, ще бъде на 8 декември.
 Зоран Заев: България не е фашистки окупатор и Гоце Делчев е и на двете страни
Зоран Заев: България не е фашистки окупатор и Гоце Делчев е и на двете страни

Български и македонски войски освобождават дружно територии през ВСВ

В съглашението за асоцииране на Северна Македония с Европейски Съюз има уговорка , че Скопие би трябвало да съблюдава подписаните съглашения със страните членки и Договора за другарство с България, тъй че София не желае нищо ново, сподели Георгиев.

След позицията на България за отсрочване на началото на европреговорите с Македония министърът на външните работи на Република Северна Македония, че не е отчаян от решението на България и Скопие желае още през днешния ден да продължи договарянията със София.
 Заев: Блокадата на С. Македония към Европейски Съюз е срещу европейските полезности
Заев: Блокадата на С. Македония към Европейски Съюз е срещу европейските полезности

Въпреки " неприятната " изненада македонският министър председател още вярвал във вероятен пробив

По същото време, че България не би трябвало да блокира за еврочленството, а да признае македонското малцинство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР