Президентът на Венецуела Николас Мадуро заплаши с изправяне пред съд

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заплаши с изправяне пред съд
Коментари Харесай

Мадуро: Гуайдо може да отиде на съд, американците искат да ни направят втори Виетнам

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заплаши с изправяне пред съд опозиционния водач Хуан Гуайдо поради нарушение на конституцията с оповестяването си за законен държавен глава, съобщи БНР, базирайки се на Ройтерс.

Мадуро акцентира, че Гуайдо се пробва да раздели страната и да убеди администрацията на президента Тръмп да стартира военна интервенция във Венецуела.

„ Ако американската империя посмее да допре даже и едно палмово листо на наша територия, това ще се трансформира в нов Виетнам “, сподели Мадуро.

„ Този човек, който има вяра, че политиката е игра и че може да нарушава конституцията и закона, рано или късно ще би трябвало да дава отговор пред съда “, сподели Мадуро и добави, че е „ изцяло сигурен “ в това.

Венецуелският висш съд към този момент наложи възбрана за пътешестване и замрази банковите сметки на Гуайдо, откакто утвърди искане на основния прокурор за авансово следствие на дейностите му.

Американският Конгрес няма да поддържа военна интервенция на Съединени американски щати във Венецуела, макар изказванията на президента Доналд Тръмп, намекващи за това, сподели през вчерашния ден ръководителят на комисията по външни работи при камарата на представителите.

Преди това американският президент Доналд Тръмп разгласи, че изследва „ всички разновидности “ във връзка с Венецуела, като акцентира, че президентът Николас Мадуро е направил „ ужасна неточност “, като е попречил на интернационалната филантропична помощ да влезе в страната.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР