Президентът на Венецуела Николас Мадуро залага на това, че САЩ

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро залага на това, че САЩ
Коментари Харесай

Санкциите на САЩ заплаха за пазарите на петрол във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро залага на това, че Съединени американски щати няма да възстановят всички наказания, макар че той се отклонява от обещанието си за свободни избори.

В петролната промишленост на страната обаче локалните оператори се притесняват , че оптимизмът му може да се окаже неудобен.

Петролните и газовите компании се притесняват, че техните зараждащи се покупко-продажби – от импорт на строително съоръжение до връзки с американски банки – могат да се разпаднат, в случай че възбраната на Мадуро за претенденти от опозицията накара Съединени американски щати да оставят шестмесечното прекъсване на глобите да изтече през април.

Повторното налагане на глобите може да докара до спад на производството на нефт във Венецуела с 30% до 600,000 барела дневно в границите на няколко месеца, твърди Фернандо Ферейра, шеф на отдела за геополитически риск на Rapidan Energy Group.

Данните сочат, че производството през януари е повишено с 22% по отношение на миналата година, откакто Съединени американски щати облекчиха глобите през октомври, позволявайки на американските компании да работят с Petróleos de Venezuela SA.

Миналия месец най-висшият съд на Венецуела забрани на претендента на опозицията Мария Корина Мачадо да се кандидатира, противопоставяйки се на натиска на Съединени американски щати. В отговор Съединени американски щати възвърнаха глобите за експорт на злато и предизвестиха за петролни наказания през април, в случай че Венецуела не промени курса си.

Министърът на петрола на Венецуела Педро Телечеа съобщи, че страната е “подготвена ” за възобновяване на петролните наказания и е “ “.

Администрацията на Байдън също има аргументи да резервира глобите. Стабилният венецуелски недопечен нефт може да стабилизира международните цени на петрола и цените на бензина в Съединени американски щати. Байдън, който е изправен пред преизбиране против Доналд Тръмп, би трябвало да реши казуса с миграцията, ориентирана към Съединени американски щати, който една по-силна венецуелска стопанска система може да облекчи.

Някои изпълнителни шефове на петролни компании се съмняват в последните вложения в изискванията на напрежение, опасявайки се от репресии от страна на държавното управление.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР