Президентът на Венецуела Николас Мадуро Върховният съд на Венецуела постанови

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро Върховният съд на Венецуела постанови
Коментари Харесай

Върховният съд на Венецуела разчисти пътя за преизбиране на Мадуро за президент


Президентът на Венецуела Николас Мадуро

Върховният съд на Венецуела постанови в четвъртък обединението Кръгла маса за демократично единение (КМДЕ), включваща трите съществени опозиционни партии, да не бъде позволена до идните предварителни президентски избори, с което отвори пътя за преизбиране на Николас Мадуро, съобщи Франс прес.

Националната изборна комисия би трябвало да изключи КМДЕ от изборната конкуренция, взеха решение магистратите. Те оправомощиха изборната власт да отсрочи с половин година повторната регистрация на партиите, в това число на тази коалиция, планувана в началото за близкия уикенд.

Коалицията съставлява обединяване на разнообразни политически организации с възобновена или не регистрация, по тази причина регистрацията на КМДЕ нарушава " възбраната за двойно партийно участие ", разясни съдът.

В края на декември опозиционната коалиция даде обещание да излъчи обединен претендент за президентския пост, откакто кандидати от ръководещата Единна социалистическа партия завоюваха общинските избори в множеството райони. Най-големите опозиционни партии, в това число членуващи в КМДЕ, бойкотираха вота.

Президентът Николас Мадуро съобщи, че политическите сили, неучаствали в общинските избори, не може да бъдат позволени до президентските.

Учредителното заседание на Венецуела постанови във вторник гласуването за държавен глава да се състои до 30 април т. година Дотогава президентските избори бяха планувани за края на 2018 година, само че някои специалисти смятаха, че лагерът на президента може да ги изтегли по-рано.

Богатата на нефт страна е в тежка икономическа и политическа рецесия след бурните митинги против президента Мадуро, при които от април до юли м. година починаха 125 души. Рейтингът на Мадуро леко се повиши от този момент, само че недоволните в страната са близо 70 на 100, сочат данни на центъра " Делфос ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР