Президентът на Венецуела Николас Мадуро смени министъра на енергетиката в

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро смени министъра на енергетиката в
Коментари Харесай

Проблемите с тока във Венецуела струваха поста на енергийния министър

Президентът на Венецуела Николас Мадуро смени министъра на енергетиката в миг, в който страната е парализирана от поредност от огромни спирания на тока.
Мадуро уволни Луис Мота Домингес, който заема поста от август 2015 година, и на негово място назначи Игор Гавидия Леон. Досега Гавидия беше началник на държавната електрическа компания Electrificacion del Caroni. Мадуро го дефинира като " служащ в енергийната индустрия с 25 годишен опит и инженер, който е имал доста отговорности ". Гавидия Леон ще оглави и националната електрическа корпорация Corpoelec, написа Reuters.
Страната е в сериозна енергийна рецесия, обвързвана с дълги спирания в електрозахранването, които продължиха съвсем една седмица в някои региони. Нарастващият дефицит на вода утежнява чувството за рецесия в страна, където храната и медикаментите към този момент са нищожни с стопанска система, наранена от хиперинфлация. Общественото неодобрение се ускорява, а митингите стават все по-чести и крайни.
За да се оправи с енергийната рецесия, президентът приготвя 30-дневен проект за " управлeние на натоварването ", който евентуално ще бъде метод да се разпредели електричеството. " Необходими са някои промени, с цел да се укрепи, да се поеме отговорността и да се създаде новата фаза на този проект ", сподели президентът.
Според опозицията Мадуро няма решение на рецесията. " Всеки път, когато токът изгасва, или нямаме вода, или нямаме газ, познайте какво ще вършим? Ще протестираме, ще създадем претенции, ще излезем на улиците на Венецуела, тъй като това е наше право ", сподели опозиционният водач Хуан Гуайдо, който се разгласи за краткотраен президент на Венецуела.
Гуайдо е приет от множеството западни и южноамерикански страни за легален водач на страната на съображение, че преизбирането на Мадуро през май 2018 година е нелегално.
Прекъсванията на електрозахранването през уикенда постановиха основния петролен терминал на Венецуела - Хосе да спре интервенциите, в това число износа на недопечен нефт, който е основен за стопанската система на страната. Това е третият път в последния месец, в който терминалът стопира работа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР