Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова в сряда за по-хуманна

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова в сряда за по-хуманна
Коментари Харесай

Мадуро зове за по-хуманна икономическа система

Президентът на Венецуела Николас Мадуро прикани в сряда за по-хуманна икономическа система в международен мащаб на фона на пандемията Ковид-19, съобщи " Пренса Латина ".

При откриването на видеоконференцията на високо ниво, президентът прикани за интернационална общественост, която да зачита живота и традициите на народите .

Той желае опция на неолиберализма във всичките му форми на изложение , същински хуманистичен и революционен съюз за интеграцията на страните от района.

Държавният глава и зтъкна взаимните старания на страните членки на районния блок в битката против пандемията Covid-19.

Междувременно, инфлацията във Венецуела през последните 12 месеца до май е 3 684 % , съобщи по-рано следеното от опозицията Народно заседание.

В изказване законодателният орган съобщи, че общата инфлация през май е била 15 %, спрямо 80 % през април .
 Парламентът на Венецуела регистрира 3600% инфалция през май за последните 12 месеца
Парламентът на Венецуела регистрира 3600% инфалция през май за последните 12 месеца

Минималната заплата към момента е към $4 $, едвам задоволителни за кг месо

От началото на годината цените са се повишили с над 400 % , само че инфлацията в годината в действителност е спаднала от 4,210 % през април.

Поради липса на данни, оповестени от държавното управление на президента Николас Мадуро, Народното събрание издава лична статистика от 2017 година

Централната банка на страната разгласява някои данни в понеделник , като слага месечното нарастване на цените на 38,6 % , повече от Народното събрание и инфлация от началото на 2020 година на 296 %, по-малко от регистрираното от законодателната власт.

Ударената от рецесия Венецуела е в криза повече от шест години .

В края на април държавното управление усили минималната заплата със 78 % , в това число наложителните купони за храна. Това е второто сходно покачване тази година, само че минималната заплата към момента възлиза на към 4 $, едвам задоволителни, с цел да се купи кг месо.

Венецуела завърши предходната година с инфлация от 9 500 % , съгласно Централната банка, макар че Народното събрание сложи тази цифра на 7 300 %.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР