Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова жените да имат шест

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова жените да имат шест
Коментари Харесай

Мадуро пришпорва жените във Венецуела да имат шест деца

Президентът на Венецуела Николас Мадуро прикани дамите да имат шест деца " за положителното на страната ".

Появявайки се на събитие, предавано по малкия екран, промотиращо народен проект за опазване на здравето на дамите, Мадуро инструктира дамите да " раждат, раждат ", оповестява Би Би Си.

Страната се намира в тежка икономическа рецесия, която докара до тежък дефицит на храна и медикаменти .

Между 2013 и 2018 година 13% от венецуелските деца са били недохранени , твърди УНИЦЕФ, организацията за децата на Организация на обединените нации.

Ожесточена битка за власт сред държавното управление и опозицията утежни несгодите в страната.

Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо е считан за законен водач на Венецуела от повече от 50 страни. Но президентът Мадуро, социалистическият водач на страната, който се употребява с поддръжката на венецуелските военни, остана на власт.

" Нека Бог ви благослови, че сте дали живот на шест дребни девойки и момчета ", сподели Мадуро на жена, която е участвала на здравното събитие.

" Всяка жена би трябвало да има шест деца за положителното на страната ", настоя той, добавяйки, че това е " седмица на дамите ", отпратка към Международния ден на дамата на 8 март.

Привържениците на Гуайдо дадоха отговор яростно в " Туитър ". Мануела Боливар, член на следеното от опозицията Национално заседание, написа в профила си в обществената мрежа: " Болниците не действат, имунизациите са нищожни, дамите не могат да кърмят, тъй като са недохранени или не могат купуват бебешка формула, тъй като е недостъпна , а страната е изправена пред насилствена емиграция поради филантропичната изключителна обстановка. Мадуро и всички от неговия режим, които споделят това, имат психическа дисоциация ".

Един от всеки трима венецуелци изпитва усложнения да постави задоволително храна на масата , с цел да посрещне минималните потребности за хранене, демонстрира изследване на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации.

На фона на икономическата рецесия, една благотворителна организация разгласи през 2018 година, че е видяла, че броят на бебетата, изоставени по улиците или оставени във входовете на публични здания, се е усилва със 70 %.

През последните години венецуелското държавно управление не разгласява каквито и да е данни по въпроса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР